Poltinmerkki – All-out Freefall/High Stream Single (2018)

MAINOS:

Teollisuusmetallia veivaava kotkalainen Poltinmerkki seuraa vuonna 2015 ilmestynyttä debyyttilevyään kaksi kappaletta sisältävällä singlellä. Kyseessä on kokoonpanon ensimmäinen englanninkielinen julkaisu ja keikkoja on päästy jo toteuttamaan Suomen rajojen ulkopuolella.

”All-out Freefall” käynnistyy mielenkiintoisesti Marilyn Mansonia tapailevassa hengessä kääntyäkseen varsin nopeasti tylsemmäksi Type-O-Negative tribuutiksi ja tämä linja säilyy toisen kappaleen ”High Stream” myötä singlen loppuun saakka. Aivan tämänkaltaista materiaalia ei juuri Suomessa kuule, mistä syystä jotenkin hampaattomaksi jäävä perusvire harmittaa. Laulaja osaa asiansa ja musiikissa alaa valtaavissa koskettimissa on kelvolliset soundit, joten tuotanto ei kaada suoritusta. Vaaran tunne vain puuttuu kokonaan.

Teollisen metallin saralla riittäisi potentiaalia ja Poltinmerkki omaa kiistatta kunnossa olevan perustuksen, jolle rakentaa. Suunta yhtyeelle nyt enemmän kohti Marilyn Mansonin “Antichrist Superstar” –eeposta ja samalla pois Peter Steelen turvallisen tylsästä tehdasgootteilusta.

2/5

Ville Krannila

1.All-out Freefall
2.High Stream

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.