Necropsy – Exitus EP (2020)

0
152

Kotimaisen death metallin alkujuuriin kuuluva Necropsy on tahkonnut uraa jo uskomattomat 33 vuotta; 1980-luvun lopussa ensin nimillä F.T.D. ja Anxiety. Bändi aloitti taivaltaan aikakaudella, jolloin kuolometalli oli vasta Sepulturan ”Morbid Visionsin” ja Nihilistin sekä Deathin ensimmäisten julkaisujen varassa.

”Exitus” on yhtyeen ensimmäinen julkaisu viitisen vuotta sitten ilmestyneen ”Buried In The Woods” –pitkäsoiton jälkeen ja selvää on, että Necropsy osaa asiansa. EP:n kulmakivisoundi on toimitettu kolmen vuosikymmenen aikana niin monen tekijän toimesta, ettei mitään uutta ja ihmeellistä ole tarjolla. Ei voi, eikä toisalta tarvitse olla. EP vaeltaa ajassa ja paikassa, jossa ystävät on syöty parempiin vatsoihin ja metsässä ovat pystyssä enää yksinäiset ristit.

Kun kappaleiden nimiksi on isketty ”Fucking Dead” ja ”Meat Ceremony”, voidaan päätellä, ettei kyseessä ole progressiivinen tai ylituotettu teos. Lukuun ottamatta viimeisenä kuultavaa nopeatempoisempaa ”Butcheradoa”, tyylilajina on doomahtavan hidas kuolo. ”206 Motives” –kappale kasvaa reilun kahdeksan minuutin mitallaan kohokohdaksi, mutta kokonaisuus on tasaisen laadukas Tero Kososen syvämurinan johtaessa tuhoa.

Tämän kaltainen perinteikäs ja betonin lailla peruskiven valava death metal joko toimii tai ei ja onneksi Necropsyn tapauksessa miehistö tietää kokemuksen tuomalla taidolla mitä tekee. Neljän kappaleen EP on musiikkia aidosta lähteestä.

3½/5

Ville Krannila

1.Meat Ceremony
2.206 Motives
3.Fucking Dead
4.Butcherado

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here