S-Tool – Exitus (2020)

Vuonna 2015 perustettu S-Tool julkaisi odotetun kakkosalbuminsa viime viikolla. ”Exitus”-nimeä kantava teos jatkaa noin kolme vuotta aiemmin ilmestyneen ”Tolerance O” -debyytin avaamaa polkua ja tarjolla on jälleen grooven sekä thrashin tuoksuista metallia.

”Exitus” on pullollaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja mutkat vedetään suosiolla aggressiivisesti suoriksi. Rankan runttauksen ja armottoman paahdon sekaan on työnnetty myös hiukan melodiaa antamaan pientä hengähdystaukoa kovan tykityksen sekaan.

Kappalemateriaali jää harmittavan keskinkertaiseksi, eikä levyltä löydy sellaisia huippuhetkiä jotka nousisivat toden teolla esiin. Sieltä täältä on poimittavissa muutama kohtuullinen hetki, mutta lopputulos jättää silti melko hajuttoman sekä värittömän kuvan.

Kokonaisuutena ”Exitus” jää vaisuksi, eivätkä biisit onnistu jättämään itsestään muistijälkiä. Meininki on raju ja bändi lyö sanomansa kovalla asenteella, mutta osumaprosentti on sen verran heikko, ettei tällä saldolla kauas mennä. Pari hyvää koukkua antaa hieman toivoa, mutta näin laiha saalis ei riitä pelastamaan kokonaisuutta.

6+/10

Miika Manninen

1. Motherfucker
2. St. Bastard
3. F.O.S. (Gutting the Pig)
4. Hole
5. The Inhumanist
6. Ego Cancer
7. I Hate Yourself
8. The Killing Floor
9. Body Bag

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here