High On Life! Drug of Choice haastattelu

doG

Metalliluolan loppukevään haastattelussa pääkaupunkiseudulta ponnistava ja mielenkiintoisella tavalla eri metallielementtejä yhdistelevä Drug of Choice.

Yhtye julkaisi varsin vahvan vastaanoton saaneen debyytti-EP:nsä viime vuonna ja on parhaillaan viimeistelemässä ensimmäistä täyspitkää levyään, jolta maistiaisia on jo aiemmin kuultu kappaleen ”Antidote” muodossa. Yhtye astui luolan syvyyksiin ja vastasi kysymyksiin basisti/laulaja Sami Moilasen johdolla.

Tervehdys! Olette valmistelemassa ensimmäistä täysmittaista albumia. Miten prosessi on edennyt ja joko julkaisupäivä on selvillä?

Prosessihan etenee ja juuri suunnittelemme levynjulkaisukeikkaa syyskuulle. Levyä äänitetään parhaillaan Soundwell-studiolla Espoossa. Muutama biisi on vielä äänittämättä ja tarkoitus saada nauhoitukset tehtyä kesäkuun aikana. Äänitämme levyn livenä (pl. kitaratuplaukset ja laulut), jotta saamme bändin fiiliksen taltioitua myös äänitteelle. Olemme snadisti kyllästyneet tähän ylisteriiliin nykymenoon.

Millaisen vastaanoton aiemmin julkaisemanne EP sai yleisöltä?

Kyllä jengi on digannut! Sanomista tuli lähinnä miksauksesta ja lauluista. EP äänitettiin yhden päivän aikana lähes suoraan purkkiin, joten hiomisvaraa ei juuri ollut. EP:n tarkoituksena oli saada meille rumpali ja tässä onnistuimme. Rummut ovat Samin sävellyksiä, mutta koneella tehty. Soundit olivat silti mielestämme niissä todella hyvät. Ensimmäinen keikka joulukuussa 2015 EP:n jälkeen vedettiin tuuraavalla kaverilla ja Valtteri Kallio liittyi remmiin heti tammikuun 2016 keikalle PRKL Clubille.

Ilmeisesti livekeikkojakin on riittänyt viime aikoina?

Olemme tosiaan soitelleet tänä vuonna mm. PRKL Clubilla, Bar Loosessa, Arabialla sekä Nosturissa. Iso kiitos myös Emergenza Festivaalin poppoolle, joka mahdollistaa nouseville bändeille hyvän näytön paikan. Seuraava keikka on pe 20.5. Bar Bäkkärillä Electric Deathbeatin ja Resolution 13 kanssa. Tulkaahan tarkastamaan livekunto! Kesäkuussa sitten maakuntamatkaillaan Riihimäelle ja Lahteen.

Mikä tai mitkä bändit ovat toimineet bändinne musiikillisina esikuvina?

Metallica, The Offspring, Rush, Eminem, Pantera, Tool, Santana, In Flames, Slipknot.. Hyviä bändejä riittää!

Mistä yhtyeenne varsin mielenkiintoinen nimi juontaa juurensa?

Bändi oikeastaan sai alkunsa Samin elämänmuutoksesta ja nimi on moniulotteinen. High on life! Eli mikä on sinun Drug of Choice?

Kuvailette yhtyeenne tyylilajiksi raprockin. Uskotteko, että tällaiselle ainakin kotimaassa aika poikkeukselliselle tyylilajille löytyy markkinarakoa Suomesta ja sitä kautta myös maailmalta?

Genrehuoraus on paskaa ja ei oikein tykätä lajitella, mutta jotain piti keksiä. Musiikissamme yhdistyy rock, metalli, rap ja punk-elementtejä laajalla skaalalla! Itsellemme tätä hommaa tehdään, mutta kyllä hyvin tehdylle musiikille aina markkinarakoa on. Knock on wood..

Oletteko asettaneet itsellenne ja bändille jotain tavoitteita? Missä haluaisitte nähdä itsenne viiden vuoden päästä?

Tällä hetkellä päällimmäisenä pyörii levyn ulos saanti. Samilla on biisejä ja ideoita valmiina, joten eiköhän tässä musiikkia tehdä ja toivottavasti keikkailla niin perkeleesti. Viiden vuoden päästä tähtäimessä yhtyeen tuhannes keikka.

Millaista musiikkia itse tällä hetkellä kuuntelette?

Sami: Kitararokki on viime aikoina kulunut jonkin verran levylautasella, hyvät bassottelijat tietysti aina iskevät. Grammatikin tyylistä chillimusaakin tulee kuunneltua. Radiota kuuntelen lähinnä autoillessa ja silloin etsin aina hyvän biisin genrestä riippumatta. Hyvin tehty musiikki on aina jees.

Kiitoksia haastattelusta. Viimeiset sanat Metalliluolan lukijoille?

Tutustukaa myös uusiin bändeihin älkääkä jämähtäkö samaan vanhaan. Aina niille se paikkansa on, mutta pidetään rokki hengissä. Muistakaa käydä keikoilla ja viettäkää pirun hauska kesä. Stay metal!

Haastattelu: Marko Leppinen
Kuvat: Tony Paldanius

Metalliluolan arvion Drug of Choicen debyytti EP:stä lukuun linkistä.
Drug Of Choice Facebookissa
https://soundcloud.com/drug-of-choice-fin

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän