High Fighter – Scars & Crosses (2016)

Mainos
Saarihelvetti

Stoner doomia oman kertomansa mukaan tarjoileva ja Saksan Hampurista saapuva High Fighter sai saatteen perusteella hyvän vastaanoton pari vuotta sitten itse julkaisemallaan debyytti-EP:llä ”The Goat Ritual”. Kesällä 2016 yhtye sai pihalle myös ensimmäisen ja nyt käsittelyssä olevan täyspitkänsä ”Scars & Crosses”.

Stoner doom on yhtyeen musiikilliselle annille osuva kuvaus. High Fighter ei ole erityisen raskas yhtye, vaikka korpin rääkymistä muistuttavaa vokalisointiakin kuullaan. Muuten homman nimi on vahvasti vanhaan bluespohjaan peruskiven latova stoner sekä sludgen puolelle kallistuva heavy. Taas kerran tyylisuunnalle ominaisesti tuotannon päälle on laskettu pölykerros ja albumi masteroitu vanhakantaisella otteella vähintään kuusi jalkaa syvällä suossa. Sen enempää saatteesta kuin itse levystäkään ei bändin kokoonpanoa löydy, joten ystävämme internet tarjosi apuaan. Laulajan hommissa vaikuttaa ilmeisesti Mona Miluski, joka tosin tämän suorituksen perusteella voisi olla kuka tahansa tyylilajin miespuolinen edustaja.

Stoner/sludge fanit saattavat saada kokonaisuudesta irti jotain mystistä, joka tältä arvioijalta valitettavasti jäi tavoittamatta. Lauluosuudet eivät ole riittävän räväköitä tai omaleimaisia erottuakseen massasta. Kitaraosastolla kuullaan muutama kohtalaisesti maistuva riffinpätkä, mutta pidemmän päälle puuroinen tuotanto vie biiseistä voiman eikä anna niille tilaa hengittää.

High Fighterilla on ajoittain hyvä ote touhuunsa, mutta kuka oikeasti kertoisi näille synkistelijöille, että levy voi kuulostaa tuotannollisesti hyvältä uhraamatta sieluaan ja jonkinlaista genren peruskäskyä? Myös sen oman jutun ja soundin etsimistä kannattaisi jatkaa kovemmalla energialla tulevaisuudessa.

6½/10

Ville Krannila

1.A Silver Heart
2.Darkest Days
3.The Gatekeeper
4.Blinders
5.Portrait Mind
6.Gods
7.Down To The Sky
8.Scars & Crosses

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän