Anaal Nathrakh – The Whole Of The Law (2016)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

[three_fourth]Vuodesta 1999 vihan sanomaansa levittänyt, Birminghamista kotoisin oleva Anaal Nathrak on edennyt järjestyksessään jo yhdeksänteen kokopitkäänsä. Edellinen levy, ”Desideratum”, oli oikein mainio julkaisu mutta hivenen tasapaksu ja yllätyksetön joten odotukset käsillä olevaan levyyn olivat odottavan varovaiset. Onneksi nuo odotukset ylittyivät monin kerroin. Ja voinkin nyt käsi sydämellä sanoa että täydellinen tuho ja sekasorto ei koskaan ole ollut näin nautittavaa.

Levyn avaavassa ”The Nameless Dread” introssa on jotakin niin pahaenteistä ja rituaalin omaista että niskavillat nousivat ainakin allekirjoittaneella pystyyn. Sama tunnelma jatkuu levyn ensimmäisellä varsinaisella kappaleella, ”Depravity Favours The Bold” jonka oopperamaiset osuudet sekä koneiden kalkatukset tuovat oman maukkaan lisänsä jo hienoon biisiin. Iloisesti nimetty ”We Will Fucking Kill You” sisältää kenties yhden ”kauneimmista” Nathrakh sävellyksistä ikinä ja huomasinkin kuuntelevani tuon kappaleen yhä uudelleen ja uudelleen.

Levyn todellinen helmi lötyy äänitteen puolivälistä, ”Extravaganza!:ssa”  Dave Hunt pääsee käyttämään äänialaansa kunnolla. Mies kuulostaakin paikoitellen King Diamondin ja Ihsahnin risteymältä. Hypnoottinen bassoraita luo viimeisen silauksen kappaleen erilaisuudelle. Tai tässä tapauksessa pikemminkin erinomaisuudelle. Levy onkin hyvä päättää ”Of Horror, And The Black Shawlsin” lähes kaihoisiin säveliin jotka lähes pakottavat palaamaan levyn pariin uudestaan.

Levyltä löytyy vielä coverit Iron Maidenin Powerslavesta sekä The Specialsin vuonna 1980 julkaistusta kappaleesta Man At C & A. Kummatkin ovat saaneet Anaal Nathrakh käsittelyn kuulostaen todella kieroilta mutta näin ollen nousten lainakappaleiden parhaimmistoon.

Yhtään huonoa kappaletta ei levylle ole eksynyt, jokainen on paikkansa ansainnut. Biisejä onkin mahdoton laittaa paremmuusjärjestykseen ja tämän vuoksi levy toimiikin parhaiten kokonaisuutena kuunneltuna. Mick Kenneyn sävellyskynä on ollut huipputerässä tällä kertaa. Kaksikon toinen osapuoli herra Hunt kuulostaa myös vihaisemmalta ja mielipuolisemmalta kuin aikoihin.

Vuoden levy tittelistä kilpaileva ”The Whole Of The Law” on huippuunsa trimmattu tuomiopäivän kone sylkien tulta ja kuolemaa kaikkialle. Ketään ei säästetä. Käsissämme on todellinen maailmanlopun ääniraita.

9½/10

Marko Klingberg

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
anaalnathrakh
1. The Nameless Dread
2. Depravity Favours The Bold
3. Hold Your Children Close And Pray For Oblivion
4. We Will Fucking Kill You
5. …So We Can Die Happy
6. In Flagrante Delicto
7. And You Will Beg For Our Secrets
8. Extravaganza!
9. On Being A Slave
10. The Great Spectator
11. Of Horror, And The Black Shawls
12. Powerslave (Bonus track)
13. Man At C & A( Bonus track)
[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here