Funeral Home – MMXVI EP (2016)

[three_fourth]Savon suunnasta kajahtavat raskaat sävelet Funeral Homen tarjotessa maailmaan ensimmäisen demonsa. Viisihenkinen Kuopiolaisyhtye ilmoittaa vaikutteikseen vanhan liiton death- sekä thrash metallin höystettynä mustan metallin elementeillä, erityisesti vaikutteita on otettu länsinaapurin suunnasta.

Mustaa värinää musiikissa ei tämä arvioija juuri havaitse, ryhmän perustana on vankasti thrash metal, jossa häivähtävät satunnaiset raskaammat kuolometalliaallot. Funeral Homen vahvuutena ovat ehdottomasti kitaristikaksikko Henri Ojalan sekä Lari Nousiaisen tarttuvat ja sopivan metalliset riffit sekä vokalisti Ossi Maalammen tehokkaan rouhea ärjyntä. Kappaleiden sovituksissa tapahtuu jatkuvasti pientä muutosta ja hakkaava rytmi sekä riffivariaatiot tekevät materiaalista yhtyeen itsensäkin mukaan hyvin sujuvasti soljuvaa. Kolmen kappaleen demo on ohi nopeasti ja saa sijoittamaan itsensä uudestaan soittimeen, mikä on hyvä saavutus yhtyeeltä.

Vasta reilun vuoden toiminnassa ollut yhtye kuulostaa debyytillään positiivisen valmiilta tapaukselta. Vahvin osa-alue miehistöllä on ehdottomasti raskaampi thrash metal meno, ajoittain liikutaan melodisen death metallin alueelle, joka äärimmäisen kuluneena genrenä ei saa aikaiseksi kuuntelijalla samanlaisia säväyksiä.

Plussaa Funeral Home kerää myös demonsa soundeista, jotka ovat riittävän kirkkaat ja kitarat ovat ansaitusti keskiössä. Biiseissä on hienosti rakennettuja osia, jotka tempaavat vastustamattomasti kuulijan mukaansa keskelle korpimetsää ja toisaalta suvantovaiheet tuntuvat siltä, kuin katselisi vuoren huipulta alas. Vaikka monipuolisuus tekee ”MMXVI”:n kokonaisuudesta mielenkiintoisen, jonkin asteinen suunnan terävöittäminen on vielä suosituksena viemään kuopiolaiset seuraavalle askelmalle. Joka tapauksessa vahva pelinavaus, josta on hyvä jatkaa.

3+/5

Ville Krannila


[/three_fourth] [one_fourth_last]


1.Fear Of Death
2.The Cleansing Light
3.Freezing Horror[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here