Forth – Road Stories (2014)

Kanadasta Suomeen emigroitunut laulaja/kitaristi Brian Forth perusti kolmen suomalaisen soittokaverinsa kanssa bändin vuonna 2010 ja nyt on ilmestynyt yhtyeen debyyttialbumi ”Road Stories.” Bändin ulkoinen olemus tuo jossain määrin mieleen niin ikään kanadalaisen melodisen hard rockin mestariyhtyeen Harem Scaremin. Musiikissa liikutaan kuitenkin Forthin osalta ajoittain raskaammissa ja monipuolisemmissa tunnelmissa. Avauskappale ”Get What You Deserve” lyö kehiin jo sellaista melodista koukkua, että kalasaalis on melkoinen. Samaten seuraavaksi kajahtava ja singlenäkin iTunesissa menestystä niittänyt ”Up Up Away” jää aivohermoihin kiinni vielä useammaksi päiväksi ensi kuuntelun jälkeen.

Tyylilajina bändillä on hyvin loppuun mietitty ja taitavasti tuotettu hard rock. Nimensä mukaisesti levy sisältää tarinoita yhtyeen itsensä mukaan niin pettymyksistä, suruista kuin toivostakin. Levyn yleisilme on varovaisen positiivinen, vaikutteet lepäävät 1980- ja 1990-luvuilla ikään kuin perinteisen ja hieman modernimman soundin sekoituksena. Mistään liiallisella sokerikuorrutuksella varustetusta AOR:sta ole Forthin tapauksessa todellakaan kysymys. Kappaleet ovat juurekkaita ja Brian Forth kuulostaa laulussa sopivan maanläheiseltä. Myös muut soittajat tekevät vakuuttavaa yhteistyötä.

Aivan kahden ensimmäisen kappaleen tarttuvuuteen ei loppulevyllä päästä, mutta onhan mukana ”Fairytale Princess,” joka on englanniksi sovitettu raskaampi ja nopeampi versio vuosikymmenen takaisesta pop-hitistä ”Satuprinsessa”.  Ei todellakaan odotettu veto yhtyeeltä, mutta hyvin se heidän käsittelyynsä taipuu. Tämän kaltaista musiikkia harvat tekevät uskottavasti, mutta Forthilla on homma mukavasti jo debyytillään hallussa. ”Road Stories” ei ole vielä se napakymppi, mutta tulevaisuus näyttää lupaavalta.

8+/10

Ville Krannila

1.You Get What You Deserve
2.Up Up Away
3.Forget About It
4.I Stand Alone
5.Homesick
6.Just Drive
7.Fairytale Princess
8.Come Home To Me
9.Falling Out
10.Open Your Door
11.Forgiveness Comes

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän