Bonemechanics – Engine Of Dissent (EP 2015 )

[three_fourth]Vuonna 2009 alkusykäyksen saanut helsinkiläinen groove metal yhtye Bonemechanics julkaisee ensimmäisen ep:nsä tammikuun 15 pvä. Edellinen demo vuodelta 2013 oli jo suhteellisen valmiin kuuloista rytkettä, mutta nyt öljylle tuoksuvan koneen rattaat ovat osuneet entistä paremmin kohdalleen. Tänä päivänä modernia metallia paiskovia yhtyeitä on kartalla niin paljon, että lievä ylitarjonnan tila vallitsee genressä. Heti ensikuuntelun aikana sain ilokseni huomata sen, että Bonemechanics liikkuu turvallisesti omien rajojensa sisällä, eikä lähde kalastelemaan vieraille maille. Niin monesti kun kritisoidaan uusia yhtyeitä siitä, että musiikkiin ei tuoda mitään uutta. Mutta jos vanha kaava toimii ja biisien sävellykset ovat hyviä, niin parempi pysyä omalla polullaan ja luottaa tekemiseensä kuin seurata nykytrendejä.

Yhtyeen kypsä ote tulee selville ensimmäisen biisin ”Snake Oilin” kohdalla. Vaikka kappale onkin piinaavan tutun kuuloinen, niin jumalauta että se potkii kovaa takamuksiin. Poissa ovat jatkuvat squealit (huiluäänet) ja tilalla on iskevää riffiä sekä Jarno Kolehmaisen mureaa ja monipuolista laulua. Soundimaailma on raskas ja voi hyvin kuvitella miten ”teräsplektra” hakkaa kitaran kielet katkeamispisteeseen. ”Snake Oil” on kappaleena kansainvälistä tasoa ja varmasti kelpaisi etulinjan groove bändien biisivarastoon. Vauhtia lisätään ”Lost in the Engine of Dissentin” voimin, jonka monipuolisempi ote jatkaa murskaustyötään vakuuttavalla tavalla.

Bonemechanicsen musiikilliset vaikutteet ovat selvästi kuultavissa ja niitä voi hakea mm. Machine Headista tai jopa Gojirasta. Yhtye kumminkin pysyttelee runttausosastolla eikä lähde seikkailemaan teknisyyden kustannuksella. Ep:n keskivaiheilla on pientä juurtumista, mutta viimeiseen biisiin ”Ludovicianiin” on tuotu tarttuvia melodioita ja menoa, joka jättää yhtyeestä erittäin hyvän maun. Soundillisesti ep:stä löytyy potkua ja voimaa, joka on tämäntyylisen mättämisen perusedellytys. Soittimet ovat kohtuullisen hyvin harmoniassa eikä yhtyeen soittotaidoista löydy juurikaan nurisemista. Ep:n viisi biisiä toimivat kokonaisuutena hyvin, mutta tulevaa täyspitkää ajatellen koukkuja pitää löytää lisää, ettei vaan hyvin kasattu moottori huku öljysankoon. Jälleen kerran suomesta tulee yhtye, joka kannattaa laittaa seurantaan. Ja mikä parasta Bonemechanics ei kuulosta yhtään suomalaiselta.

3+ / 5

Juha Karvonen
[/three_fourth]
[one_fourth_last]
bone
1. Snake Oil
2. Lost In The Engine Of Dissent
3. Back To Back
4. Passage
5. Ludovician[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-