Fire Action – 9112 EP (2020)

Helsinkiläinen hard rock -yhtye Fire Action on julkaissut odotetun jatkon kahden vuoden takaiselle ”Fahrenhater” -EP:lle. Viiden kappaleen ”9112” sisältää uudelleen taltioidun version bändin nimikappaleesta sekä aiemmin musiikkivideona ilmestyneen ”Hard Days, Long Nights” -singlen.

Levyn nimi yhdistää Amerikan sekä Euroopan hätänumerot ja yhtyeen mukaan musiikki tekee saman eli pöydälle on nostettu parhaat puolet Stryperin ja Dokkenin glam metal -vaikutteista brittiläiseen lähinnä Judas Priestin soundimaailman antiin. Ja Priest tässä tapauksessa yhdistyy lähinnä vuoden 1986 erinomaiseen ”Turbo”-levyyn.

Fire Actionin soundi kumartaa häpeilemättä 1980-luvulle ja sovituksista voi poimia tunnistettavia kiinnekohtia. ”Hard Days, Long Nights” käynnistyy ZZ Topin ”Legs” -hitin mielentuovan rytmin ja Miami Vice -koskettimien saattelemana. Kertosäe on asiaan kuuluvan massiivinen. 

”Highway Patrol Man” ei ole versio Bruce Springsteenin lähes 40 vuoden takaisen ”Nebraska”-levyn akustisesta surulaulusta, vaan puhdasta hard rockia Mötley Crüen ja Rattiin Sunset Strip -hengessä. Biisi on laadukas, mutta EP:n parhaaksi vedoksi nousee ”Nightside Council”, jonka keskellä soiva kasarihunajaa valuttava kitarasoolo ja Rattin ”Invasion Of Your Privacy” -albumin mieleentuova riffittely saavat hymyn nousemaan huulille.

Päätösbiisi ”Streetwise Hercules”, jonka nimestä tulee jostain syystä mieleen vain suosikkipizzani, toimittaa slovarin virkaa ja ensimmäiset säkeet ovat kuin Scorpionsin oppikirjasta. Biisi jää loppujen lopuksi albumin vaisuimmaksi esitykseksi, mutta onneksi taistelu on jo suurimmaksi osaksi voitettu.

Krokus sai joskus lokaa niskaansa nostamalla kaikki vuoden 1988 ”Heart Attack” -levyn kappaleet kasarikauden heviklassikoista. Fire Action ei sorru samanlaiseen varkauteen ja vuonna 2020 raskaan musiikin kenttä on täysin erilainen. Nykyisin tämän kaltaiset kokoonpanot ovat uhanalainen laji. Hyvä kun helsinkiläiset jatkavat toimivaksi todistetulla tiellään.

3½/5

Ville Krannila

1.Hard Days, Long Nights
2.Highway Patrol Man
3.Fire Action
4.Nightside Council
5.Streetwise Hercules

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän