Fire Action – Fahrenhater EP (2018)

Pääkaupunkiseudun hard rock –helmi Fire Action on täällä jälleen uuden EP:n ”Fahrenhater” merkeissä. 1980-luvun raskaan musiikin suurille nimille kumartava yhtye kertoo uuden musiikin tarjoilevan klassikoita klassisen heavyn ystäville. Elohopea nousee löylylukemiin ja neljän kappaleen suora avataan ”In The Face Of Evil” –kappaleella räväkästi. Kyseessä on selvästi EP:n paras esitys tarttuvine melodioineen. Tässä ollaan jo genren kotimaan kärkiosastolla niin soitossa, sovituksessa kuin vokaalisuorituksessa.

Laulaja on edellisen ”Rock Brigade” –EP:n jälkeen mennyt vaihtoon ja nykyisin vokalistin tontilla vaikuttaa Gary L. James. Laulusosasto ei ole tämän myötä lainkaan heikentynyt vaan tuntuu edenneen selvästi vahvempaan suuntaan. Keulamiehen äänessä on voimaa sekä tuotannollisesti parempaa pohjaa kuin aikaisemmissa Fire Actionin julkaisuissa. Edelleen riffit saisivat soida raskaammalla soundilla, lainkaan kasarihenkeä menettämättä. Yhtyeen poljennossa yhdistyvät nimittäin vuosimallin 1985 Mötley Crüe sekä Ratt, ja nimenomaan muistaen, ettei kumpikaan yhtye tuolloin vielä ollut puhtaasti hard rockia vaan kappaleissa oli terävän metallinen ote.

Aikaisemmin singlenä ilmestynyt versio Paul Oxley’s Unitin vuoden 1981 hitistä ”Spanish Bars” taipuu ongelmitta Fire Action –muottiin. Biisi on uskollinen alkuperäistulkinnalle ja kuulostaa samalla siltä kuin sen olisi levyttanyt esimerkiksi Iron Cross vuonna 1984. Tässä kohtaa on onnistuttu. Fire Action jatkaa tiellä, jolla se saa edelleen kulkea kohtalaisen vähässä ruuhkassa kohti aamunkoittoa. Täysosuma ”Fahrenhater” ei ole, mutta edellisestä EP:stä parannetaan ja jo seuraavalla julkaisulle osumatarkkuus saattaa jo osua suoraan tikkataulun kapeaan keskiöön.

3½/5

Ville Krannila

1.In The Face Of Evil
2.Shadowstone
3.Fahrenhater
4.Spanish Bars

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here