Evil Drive / Enfarce – Helsinki, On The Rocks 23.1.2016

Kuva: Yhtyeen/artistin promomateriaali tai lehdistökuva ja/tai levy-yhtiön jakama tiedotekuva
Kuva: Yhtyeen/artistin promomateriaali tai lehdistökuva ja/tai levy-yhtiön jakama tiedotekuva

enfarce

Tammikuisen lauantai-illan päätteeksi Helsingin On The Rocksissa oli tarjolla mielenkiintoinen kattaus. Luvassa oli tupla levynjulkkarikeikan muodossa melodista metallia thrash-otteella Evil Driven toimesta ja sankarimetalliosastoa edusti puolestaan Enfarce. Paikalle olisi mahtunut enemmänkin porukkaa, mutta reilut sata päisessä yleisössä tunnelma oli kuitenkin läpi illan hyvä ja bändit saivat katsomaan saapuneilta innostuneen vastaanoton.

Debyyttilevynsä edellisenä päivänä julkaissut Evil Drive nousi On The Rocksin lavalle itsevarmalla asenteella. Useamman vuoden kokemus näkyi ja kuului vahvana suorituksena. Setti koostui uuden ”The Land Of The Dead”-albumin materiaalista lisättynä Lemmylle tribuuttina soitetulla ”Killed By Death”-coverilla. Erityisesti keikan lopussa vedetyt uuden levyn nimibiisi ja ”Iron Rain” saivat yleisön hienosti mukaansa. Etualalla karjunut solisti Viktoria jaksoi huudattaa yleisöä ja ottaa pientä lavaa haltuunsa kohtalaisen vaativista lauluosuuksista huolimatta. Lava oli todellakin viidelle hengelle tuskaisen pieni, mutta bändi käytti sen hyväkseen hienosti. Soundit olivat hyvin tasapainossa, ja volyymitaso inhimillinen, joten soittimet erottuivat mukavasti. Bändi vaikutti itsekin tyytyväiseltä ja tästä on hyvä jatkaa kiertämistä.

Aiemmin luolan arvioijille lähes tuntematon Enfarce ei aivan pystynyt vastaamaan samaan intensiteettiin, vaikka kokemusta heilläkin riittää ja mukavalta yhtyeen voimametalli näihin korviin kuulosti. Soundit myös illan viimeisellä artistilla olivat kohdallaan. Kaksi ”Superhero Diaries”-albumia julkaissut yhtye esitti jossain määrin kieli poskessa sarjakuva-aiheista materiaaliaan. Viime viikolla Voice Of Finlandissakin nähty laulaja Riku Turunen varasti shown komealla äänellään. Miehen vokaalit toivat selviä mielikuvia Edguy- ja Avantasia-nokkamies Tobias Sammetin suuntaan, mikä ei tietenkään ole huono asia. Huonommin herralta sen sijaan irtosi kappaleiden välissä kuultu stand-up komiikka, toisaalta yleensä kaikkien keikkojen vitsauksena toimiva rumpusoolo saikin yllättäen yleisön suosionosoitukset puolelleen. Keikan loputtua DJ:n käynnistämä Stratovariuksen ”The Kiss Of Judas” tuntui selvältä jatkumolta eeppiseen iltamaan.

Taas kerran on pakko nostaa esiin tällaisten iltojen tukeminen maksavien asiakkaiden muodossa. Lahjakkaita yhtyeitä löytyy kotimaasta ja löytyy jatkossakin, mikäli vain fanit saapuvat paikan päälle katsomaan livemusiikkia. Kuten aiemminkin on todettu, metalli on elossa ja voi hyvin joten pidetään asiat näin jatkossakin. Sillä välillä kannattaa pitää silmät auki Evil Driven ja Enfarcen varalta, mikäli lähettyville keikalle osuvat.

Evil Drive setti:

World Cleaners
Bullet
War
Screaming Soul
Killer Is Following You
No Way In The Lie
Lost Forever
Killed By Death (Motörhead Cover)
The Land Of The Dead
Iron Rain

Enfarce setti:

Death Of A Fallen Star
I’m A Hero
Gift Of Prophecy
I Enforce
Unaware
Another Star Lights The Sky
Drum Solo
String Of Pearls
Delusions Of Reality
Song Of The Stars

https://www.facebook.com/evildriveofficial/
https://www.facebook.com/enfarce

Raportti ja kuvat: Ville Krannila & Jussi Krannila

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here