Entwine @Hevimesta, Oulu 5.3.2016

Entwine8(c)JoukoPosio

Oulun Hevimestan kellarikerroksen valtasi lauantaina 5.3. lahtelainen melodista metallia soittava Entwine. Yhtye julkaisi viime syksynä varsin mainion albumin ”Chaotic Nation,” jonka myötä kiertue saavutti nyt pohjoisenkin perukat. Lämppärinä toimi paikallinen The Man-Eating Tree. Kyseisen mahtipontisen musiikki-illan takana oli Club Teatria.

The Man-Eating Treen esiintyminen jäi aikataulullisista syistä valitettavasti näkemättä, mutta oli joka tapauksessa positiivista huomata yleisön löytäneen jo tässä vaiheessa keikalle ja Hevimesta oli mukavasti täyttymässä pääesiintyjän aloitellessa settiään. Entwinen keikkaa odotin erittäin innostunein mielin. Edellisestä livetapaamisesta kun oli kertynyt jo vuosikymmen ja paikkana oli silloin Lahden Sibeliustalo. Mahtavat keikkamuistot jäivät arvioijalle tuosta illasta.

entwine12(c)JoukoPosio

Entwinen aloittaessa valikoin paikkani aivan lavan ja äänentoistolaitteiston edestä. Tuo fakta sai särkymään korvista ne osat, joilla pystyisin arvioimaan bändin soittovirheitä, joten jätän mahdollisen nuottipudotusten kritisoinnin niille ketkä olivat sijoittautuneet keikalle hieman järkevämmin. Eli pidättäydyn enemmän sen fiilispuolen asioissa ja eturiviin yhtyeen soitto kuulosti mahtavalta alusta alkaen. Fiilistä riitti jo keikan ensimetreiltä, kun ”Saint Of Sorrow” ja erityisesti bändin yksi parhaimmista kappaleista ”End Of Silence” iskivät täysillä tuulilasiin. Keulamies Mika Tauriainen on kyllä aika tirehtööri, kun puhutaan yleisön viihdyttämisestä. Välillä laulaja oli katonrajassa kaiteiden päällä keikkuen ja välillä kerrottiin, että onhan se Oulu vitun hieno paikka keikkailla. Toki bändin muutkin jäsenet viihdyttämisen jalon taidon osasivat. Taisipa sitä kuulua hetken aikaa jopa ”paranoidia” vaikkei sitä edes yleisöstä huudeltu. Tauriainen myöskin tutuimmissa biiseissä laulatti yleisöä ja kyllähän sieltä vastakaikua tuli. Omintakeinen ääni jaksoi mahtavasti kantaa läpi koko keikan ja vielä encoressa kuullut ”Surrender” ja singlenä julkaistu ”Plastic World” lähtivät juuri sillä innostuksella, mitä varmasti yleisöllä oli keikalle tultaessa odotuksena.

Entwine5(c)JoukoPosio

Energisyydellään keikka olisi voinut vaikka valaista pienen kylän, sen verran kova tunnelma oli läsnä. Miehistön osalta muutoksia oli havaittavissa, ja ainakin tällä keikalla kitaran varresta löytyi Jaani Kähkösen tilalla bändeissä Tuoni ja Machinae Supremacy vaikuttanut Tomi Luoma. Ja taisi semmonen pieni kastajaistilaisuuskin keikalla näkyä.

Tämä lauantainen live-esiintyminen kohosikin omien keikkojen top- kymppiin kevyesti. Toki asiaan voi vaikuttaa, että keikkaa oli odotettu kuin VR:n junia pakkassäässä. Ja pääsinpä vielä vaihtamaan muutaman sanankin bändin nokkamiehen kanssa. Musiikkihan on yksinkertaisesti loistavuutta livenä, joten menkää ihmiset keikoille ja ottakaa kaverinnekin mukaan. Ei niitä samoja fiiliksiä saa katsomalla jotain raihnaista kännykkäkameralla kuvattua 20 sekunnin livepätkää tietokoneen ruudulta. Eli suunnatkaa kaikki katsomaan näitä yhtyeitä keikoille, jotta saadaan jatkossakin nauttia mahtavista fiiliksistä ja live-musiikista!

Entwinesetlist(c)JoukoPosio
Settilista

Raportti: Jarno Kärnä
Kuvat: Jouko Posio©/Keikkakuvia.net

Metalliluolan Entwine-haastattelun uuden levyn tiimoilta saa lukuun tästä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here