Embassy Of Silence – Verisimilitude (2015)

MAINOS:[three_fourth]Hiljaisuuden Lähetystö luottaa musiikissaan rockia ja metallia sekoittavaan melodiseen keitokseen sekä laulaja Iines Lukkasen kuulaaseen ääneen. Elokuun lopussa julkaistu ”Verisimilitude” on yhtyeen kolmas täyspitkä. Bändillä on kiistatta lahjakkuutta ja kekseliäisyyttä jo näytteiden perusteella, mutta miten konsepti kantaa koko levymitallisen?

Akustiset kitarat, viulut ja neljän eri soittajan sisään vetämät koskettimet ovat levyllä vahvassa roolissa, ja mukana sovituksissa on ajoittain progressiivisia sävyjä. Avauskappale ”Shame, Spin & Click” on vahva esitys hyvällä kertosäkeellä ja tarttuvalla melodiallaan. Laulaja Lukkasen sanoitukset ovat kekseliäitä ja paikoitellen jopa hymyn huulille nostattavia, tosin joissain kappaleissa tasapainoillaan hauskuuden ja tahattoman huumorin ohuella narulla. Mainitun avausraidan lisäksi myös ”Thimble” ja ”Flamer” ilahduttavat rentoudellaan ja liimapuikon tavoin mieleen jäävillä sovituksillaan. Erikoismaininta on annettava Tero Kalliomäen kitaroinnille, joka on monipuolista ja taitavaa tukien lauluesitystä mainiosti.

Valitettavasti vahvan alun jälkeen levyn lento jollain kummalla tavalla kääntyy laskuun ja loppupuolisko ei vakuuta lainkaan samalla tavalla. Rakennuspalikat ovat kohdallaan ja tuotantokin hyvällä mallilla, mutta biisit painuvat unohduksiin useasta kuuntelusta huolimatta selvästi nopeammin kuin alun jopa hittiaineista omaavat numerot. Päätöskappale “Mr. Steele” on nimensäkin mukaisesti tribuutti vuonna 2010 kuolleelle Type O Negativen Peter Steelelle. Biisi valitettavasti on ylipitkä ja jää kiertämään kehää saapumatta koskaan maaliinsa.

Embassy Of Silencella on runsaasti potentiaalia, mutta tuntuu kuin vahvojen melodioiden ja suoraviivaisuuden vastapainoksi yhtyeen on lähdettävä kikkailemaan tarpeettomasti musiikin sisällä. Hyviä biisejä riittää, mutta kokonaisuus jää vielä turhan hajanaiseksi. Linjan edelleen selkeyttäminen ja tiivistäminen kannattaa jatkossa ottaa huomioon, sen myötä tältä orkesterilta voidaan todennäköisesti odottaa vielä suuria.

7+ / 10

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

Embassy_Of_Silence_-_Verisimilitude

1.Shame, Spin & Click
2.Thimble
3.Absurdoscope
4.Flamer
5.Moths
6.Hang Me High
7.Of Matters Dark And Grey
8.Dear Mr.Steele[/one_fourth_last]

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.