Eclipse 10th Anniversary Show: Amorphis @ Areena Oulu, 26.11.2016

Mainos
Saarihelvetti

dsc_0906

Amorphiksen ”Eclipse”-albumi julkaistiin vuonna 2006, jolloin myös laulaja Tomi Joutsen liittyi bändiin, sekä Kalevala-aihe palasi yhtyeen sanoituksiin. Kymmenvuotis-juhlakiertueella kuultiin levy kokonaisuudessaan, sekä kappaleita ”Eclipsen” lähihistoriasta. Faneille ilta toikin erittäin mahtipontisen kokemuksen yhtyeen seurassa.

Oulun Areenan olutvalikoimiin oli myös saapunut Amorphiksen uusin nimikko-olut Lager From The Thousand Lakes, joka myytiin loppuun ensimmäisen tunnin aikana. Keikka lähti käyntiin hieman Spinal Tap-henkisesti, kun bändin aloittaessa lavalta ei kuulunutkaan muuta kuin rummut. Jonkin aikaa kappale kerkesi pantomiimina jatkua, ennen kuin yhtye tajusi, että soitto tuli pelkästään miesten korvamonitoreista. Pieni mutka lavan takana ja hieman nolostuneena Joutsen pyysi yleisöltä tsempit, jonka jälkeen saatiin lopulta konsertti potkittua käyntiin. Show oli jaettu kahteen osaan, jonka ensimmäisellä puoliskolla kuultiin juhla-albumi kokonaisuudessaan ja toisella puoliskolla hittejä muilta saman aikakauden levyiltä.

dsc_0930

 

Keikan ensimmäisen puoliskon settilista ei siis yllätyksiä tarjonnut, mutta mahtavasta elämyksestä voidaan tässä tapauksessa puhua varsin selkein perustein. Kappaleet kuten ”House Of Sleep”, ”Born From Fire” ja ”The Smoke” toimivat tähän suuntaan lähes yhtä hienosti kuin seksi pienessä krapulassa, vähättelemättä kuitenkaan ”Eclipsen” muita hienoja biisejä. Suurin osa kappaleista osui yleisöön erittäin hyvin ja mukanakin laulettiin, joten mistään turhasta julkaisusta ei todellakaan ole kysymys. Juhlasetti oli kuin yhtäkkiä jo lopuillaan ja bändin siirtyessä pienelle tauolle ehti yleisö nesteyttää, tyhjentää tai savustaa itseään. Innokkaimmat fanit tosin pysyttelivät tiukasti lavan edustalla odottaen illan toista rypistystä.

dsc_0996

dsc_0881

Keikan toinen osio muodostui levyjen ”Skyforger” sekä ”Silent Waters” materiaalista, lisäksi luvassa oli akustinen veto ”My Kantele”.  Akustisena kuultiin myös kappale ”Enigma”. Toisenkin puoliskon aikana bändi jaksoi ottaa areenan huomioon, eikä yleisössä näkynyt väsymisen merkkejä. Joutsenen ääni kantoi koko keikan ilman notkahduksia ja miehen möreämmät murahtelut ovat jotain, mitä normaali karaokemurisija ei pysty tajuamaan. Äänentoiston suhteen oma paikkani oli mielestäni hyvä, mutta pöytäseurueesta kaveri mainitsi soundin heikkoudesta muualla pyörähtäessään. Omaan korvaan yhtyeen soitto kuulosti erittäin varmalta ja ei toki maailmanmatkaajilta paljoa vähempää voinutkaan odottaa. Kokonaisuutena konsertti oli erittäin hyvin toteutettu ja paikkana Oulun Areena toimi jälleen mainiona taistelutantereena marraskuisessa juhlassa.

Huonoa oli oikeastaan vain Amorphis-lagerin loppuminen kesken. Ja musiikkiakin olisi kuunnellut varmasti vaikka toisen samanlaisen setin. Poistuessa yleisöstä selkeästi näkyi, että rahalle oli saatu vastinetta. Tälle juhlakiertueelle voi antaa 100% suosituksen jos vain bändin musiikki omaan makulaariin mahtuu ja mikäli showt ovat vastaavia mitä Oulussa saatiin todistaa! Vielä on keikkapaikkoja jäljellä.

Teksti: Jarno Saarinen
Kuvat: Jouko Posio ©Metalliluola

Keikan settilistan voi tarkistaa linkistä.

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän