Dynazty & Nubian Rose @Yo-talo, Tampere 16.12.2016

Kuva: Dynazty
MAINOS:Tampereen Yo-talolla nähtiin perjantaina 16.12. ruotsalaisen Dynaztyn johdolla viihdyttävä neljän bändin iltama. Kovassa nosteessa olevan pääesiintyjän lisäksi lavalle nousivat niin ikään ruotsalainen Nubian Rose, sekä kotimaiset Wake The Nations ja Nasty Lipstick. Yhtäkään illan bändeistä en ollut aiemmin livenä päässyt todistamaan, joten avoimin mielin ja ilman suuria ennakko-odotuksia lähdettiin paikalle.

Illan avasi Wake The Nations vain kouralliselle yleisöä. Yhtye mainosti tarjoavansa kansainvälistä hard rockia 1980-lukua kumartaen ja tätä myös saatiin. Tyylikkään melodista sekä vahvaa musiikkia kuultiin hyvä puolen tunnin setti ja sääli niille, jotka tämän missasivat.

Paikallisväriä ohjelmaan toi tamperelainen Nasty Lipstick, joka toi saliin omassa puolituntisessaan perinteistä kasarirockia. Gunnarit, Ratt, Mötley Crüe sekä muut 1980-luvun klassikkobändien vaikutteet kuuluivat yhtyeen musiikissa selkeinä.

Yleisömäärä Yo-talolla lisääntyi pikkuhiljaa, kun esiintymisvuorossa oli mielenkiintoinen Nubian Rose. Yhtye esitti perinteistä heviä Warlockin hengessä keulakuvanaan laulajatar Sofia Lilja. Bändin setistä löytyi monta hyvää kappaletta ja kyllähän tällaista esiintymistä on aina ilo seurata. Tyylillisiä yhtymäkohtia löytyi lokakuussa samaisella Yo-talon lavalla Metal Export Finland-tapahtumassa esiintyneeseen Kobra and the Lotus -bändiin. Nubian Rosen kaksi CD:tä päätyivät keikalta tuliaisiksi kotiin ja kokoonpanoon täytyy tämän perusteella ehdottomasti tutustua tarkemmin.

 

 

Dynazty oli kuitenkin Tampereen illassa se, jota selkeästi suurin osa yleisöstä oli tullut katsomaan. Tuoreimman ”Titanic Mass” -albumin saamat hyvät arviot sekä radiosoitto ovat nostamassa bändiä uralla rutkasti ylöspäin ja jos sama tahti jatkuu, voi seuraavalla kerralla keikkapaikka olla jo suurempi. No, mitään tungosta ei Yo-talolla perjantaina ollut, vaikka yhtyeen aloittaessa lavan edusta jo mukavasti täyttyikin. Bändi vastasi odotuksiin tarjoamalla viihdyttävän keikan. Perinteinen hard rock soi mallikkaasti ja laulaja Nils Molinin vahva ääni oli upeaa kuultavaa. Dynaztyn esityksestä löytyi tyylillisiä yhtymäkohtia erityisesti kotimaisen melodisen hevin vahvan edustajan Thunderstonen suuntaan.

 

Kokonaisuutena ilta tarjosi hyvän neljän bändin kattauksen, mutta valitettavasti Yo-talolla oli turhan väljää ja ilmeisesti pikkujoulut sekä muut vastaavat ajankohdan menot verottivat yleisömäärää. Ennakkolipun hinta oli vain 12€ ja sille olisi nyt saanut ruhtinaallisen vasteen. Käykäähän ihmiset keikoilla, niin saadaan vastaavia tapahtumia iloksemme jatkossakin!

Teksti ja kuvat: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

Profiili | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.