Drawn Awake – The New Era EP (2014)

MAINOS:[three_fourth]Tamperelaisen Drawn Awaken vahvan melodinen death metal kantaa hyvin kolmen kappaleen kestonsa tällä, yhtyeen ensi viikolla julkaistavalla kolmannella EP:llä. Bändi on selkeästi tiukentanut ulosantiaan aiemmasta, biisien ollessa energisiä ja erittäin hyvin tuotettuja kokonaisuuksia. Laulussa Kai Palo ärjähtelee vakuuttavaan tyyliin, ja rinnalla Henri Vuorelan sekä Lassi Tiaisen tuplakitarat koukuttavat tarttuvasti ja johtavat musiikkia kuin huomaamatta tiukan paketin loppuun saakka.

Viittaukset naapurimaamme vastaavaan kuolohevin osastoon ovat edelleen löydettävissä, mutta myös erilaisempaa lähestymistapaa on haettu mukaan. Viimeisenä kappaleena osuvasti nimetty ”Diversion” rauhoittaa hieman menoa ja siitä on jopa aistittavissa progressiivisia sävyjä. Pääasiallisena ongelmana tämän tyyppisessä metallissa on jälleen kerran se kuuluisa ylitarjonta, ja bändin soundia ei ehkä siksi ole syytä viilata enää yhtään tästä kevyemmäksi. Sen sijaan tunnelmalliset hetket ja tarttuvat kitaramelodiat Drawn Awakella ovat hienosti hallussa. Niihin kannattaa edelleen panostaa tulevalla täyspitkällä, joka on seuraavaksi luvassa.

3½/5

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

10802079_660831304037572_4601284957138042281_n

1.The New Era
2.You Will Fall
3.Diversion[/one_fourth_last]

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.