Crimson Sun haastattelu

Yksi kotimaisen melodisen metallin kuluvan vuoden positiivisimmista yllättäjistä on Kaakkois-Suomesta saapuva Crimson Sun. Yhtyeen debyyttialbumi ”Towards The Light” on kerännyt ylistäviä arvioita ja Metalliluolassakin julkaisu arvostettiin korkealle. Koko bändi vastasi Metalliluolan kysymyksiin uuden levyn ajoittain vaikeasta luomisprosessista ja Crimson Sunin nykykuvioista.

Tervehdys! Mitä kuuluu Crimson Sunille näin syksyn kynnyksellä?

Moro! Meille kuuluu erittäin hyvää, levy on saatu pihalle ja pari keikkaakin heitettiin sen tiimoilta elokuussa Dark Rivereillä ja Virgin Oilissa Poisonblackin lämppärinä!

Onnittelut ensimmäisen albuminne julkaisusta, levyä valmisteltiin pitkään. Kuinka työläs prosessi levytys kaiken kaikkiaan oli?

Suuret kiitokset! Levyprojektia alettiin suunnittelemaan oikeastaan heti ”The Border”- EP:n julkaisun jälkeen, kun hyvän palautteen tuomalla itsevarmuudella aloimme säveltää uutta musiikkia. Noin vuoden sävellys-, sovitus- ja demotusvaiheen jälkeen siirryimme Kouvolan Deep Noise Studiolle äänittämään rumpuja kesällä 2014. Loput instrumentit nauhoiteltiin eri sessioissa syksyn aikana.

Levy on kerännyt varsin ylistäviä arvioita ympäri maata, miltä tämä tuntuu yhtyeestä?

Erittäin hyvältä, palaute on ollut täysin mykistävää. Odotimme kyllä positiivista vastaanottoa, mutta tällaista suitsutusta emme olisi ikinä osanneet odottaa!

NA3B2579

Laulajan rekrytointi otti sekin oman aikansa, kerrotteko vielä miten Sini Seppälä saatiin mukaan ja miten hänen laulunsa vaikutti levyn materiaaliin?

Olimme pitkään ilman laulajaa, mutta eräänä sumuisena iltana kouvolalaisessa karaokebaarissa basistimme Jukka (Jauhiainen) huomasi Sinin potentiaalin ja loppu on historiaa! Heti ensitreeneistä lähtien bändin sisälle muodostui vahva yhteenkuuluvuuden tunne ja sävellys- ja sovitustyö Sinin kanssa osoittautui erittäin helpoksi. Alusta asti luotimme Sinin vahvan tulkinnan sopivan musiikkiimme kuin nakutettu.

Sävellykset ja sanoitukset jakautuvat tasaisesti eri bändin jäsenten kesken, kuitenkin levy kuulostaa yhtenäiseltä. Mistä tämä mielestänne johtuu?

Säveltäjät Jukka ja Joni (Junnila, kitaristi) omaavat pitkän yhteisen historian ja samoja musiikillisia vaikutteita, joten sävellykset sopivat luonnostaan yhteen. Sävellystavoissa taas on suuriakin eroja: Joni tekee kokonaisia biisejä melodioineen, Jukka taas säveltää enemmän riffipohjalta. Äänittäjämme Saku Moilasen tuottajan roolia ei myöskään voi väheksyä. Jokaisella jäsenellä on oma tapansa kirjoittaa sanoituksia, mutta lähes kaikki sanoitukset tehdään valmiiden biisipohjien päälle. Lyriikat tehdään ehkä enemmän biisin ehdoilla, kuin päinvastoin.

Mikä on mielestänne” Towards The Lightin” sanoma, mistä aiheista kappaleiden sanoitukset syntyivät?

”Towards The Light” kuvaa mielestämme bändin kasvutarinaa ja matkaa tavoitteitaan kohti. Lyriikoissa on hyvin positiivinen jännite ja synkemmistäkin kappaleista löytyy se valon pilkahdus, johon levyn nimessäkin viitataan.

Crimson-Sun-Towards-The-Light

Melodisen naislaulajalla varustetun metallin suosio on Nightwishin ja muiden vanavedessä ollut viime vuosina kova, miten mielestänne Crimson Sun erottuu joukosta?

Hyvällä biisimateriaalilla, laadukkaalla tuotannolla, sekä tottakai Sinin loistavalla tulkinnalla. Keikoilla annamme kaikkemme ja toivottavasti se välittyy myös katsojille.

“The Border” EP:nne kahden vuoden takaa on nyt myös uudelleen julkaistu, mikä oli tämän ratkaisun takana?

”Towards The Lightin” julkaissut Maple Metal Records halusi tehdä ”The Borderista” uusintapainoksen, ja kyllähän sitä kehtaa vieläkin kuunnella, vaikka eteenpäin on menty varsinkin soundimaailman osalta.

Mikäli teidän olisi annettava neuvoja uusille aloittaville melodista metallia soittaville bändeille jotka haaveilevat tähteydestä, mikä se olisi?

Älkää antako periksi. Jos uskotte omaan musiikkiinne ja teillä on hyvä porukka, niin painakaa duunia loppuun asti.

Viimeiset sanat Metalliluolan lukijoille?

Erinomaista syksyä kaikille, ja kiitos levyn ostaneille! Nähdään keikoilla!

Haastattelu: Ville Krannila

Kuvat: yhtyeen promokuvat

http://crimsonsun.net/

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.