Church Of The Dead – Vol.5: Forever Dead EP (2015)

[three_fourth]Helsinkiläisen Church Of The Deadin viidettä EP:tä on saatu odotella tovi, mutta viimein taakse jääneen syksyn pimeydessä odotus palkittiin. ”Forever Dead” tarjoilee kolme uutta kappaletta ja alkaen kannessa tylysti kirves päässään irvistelevästä rappioituneesta kanto-oliosta, tuo sanomansa perille tutulla perinteisellä ja jykevällä kuolometalliotteella.

Perusasioiden äärellä siis ollaan, edelleen bändin kantavana voimana ovat laulaja Jukka Pihlajaniemen monipuolinen vokaalityöskentely sekä vahvasti rouhivat kitarat. Tarttuvia koukkuja biisien sisällä löytyy yllättävän runsaasti ja muutaman kuuntelukerran jälkeen EP on mukavasti sisäistetty. 12 minuuttia sen parissa vierähtää nopeasti ja levy seisoo laadullisesti hyvin aiempien julkaisujen rinnalla. Parhaaksi vedoksi nousee tällä kertaa päätösraita, jokseenkin hölmösti nimetty ”It’s A Trick! Get An Axe!” Biisin nopea tempo, mainio yleistunnelma ja Pihlajaniemen sielua repivä tulkinta saavat kuulijan hamuamaan kannesta löytyvää kirvestä ja liittymään mukaan sotahuutoon.

Church Of The Dead ei poikkea viidennellä julkaisullaan perinteisen murhaavan kuolometallin polulta vaan iskee kehiin vahvuuksiinsa pohjautuvan kiekon. Haasteena on se, että yksinkertaisesti kolmella kappaleella bändin lento tuntuu loppuvan hiukan kesken kun viimeisellä biisillä viritetään jo käsin kosketeltavaa massamurhaa. Harvemmin tämän genren kohdalla tulee tätä toivetta esitettyä, mutta tässä kohtaa 1-2 lisäbiisiä ei olisi ollut pahitteeksi. Seuraavaksi toiveissa olisi siis joko rivakammalla julkaisutahdilla uutta materiaalia kehiin tai se kauan kypsytelty täyspitkä studioalbumi. Joka tapauksessa ”Forever Dead” kannattaa tyylin ystävien ehdottomasti katsastaa, sillä laadukasta death metallia on näinä aikoina aina ilo kuulla.

3+/ 5

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

COTD-VOL5_ForeverDead-web

1.Exploding Casket Syndrome
2.Re-Animating The Flesh Of The Damned
3.It’s A Trick! Get An Axe![/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.