Carcass – Surgical Remission/Surplus Steel EP (2014)

0
94

Carcassin vuoden 2013 paluulevy ”Surgical Steel” oli varsin mainio näyte veteraanibändin säilyneistä kyvyistä. Kiertueella todistetut kaksi keikkaa täydensivät elämystä konserttikunnon osalta. Nyt väliajalla on ulos laitettu viiden kappaleen EP ”Surgical Steel”-sessioiden sivuun siirretystä ja muusta bonusmateriaalista. Tietenkin voidaan asiaa arvostaa kädenojennuksena faneille ja ehkä tämän mieluummin sopuhintaan hankkii, kuin esimerkiksi täysihintaisen kokoelman, joiden kautta usein näitä ennen julkaisemattomia biisejä yleisölle täkyinä tyrkytetään. EP:n kuunneltuaan on valitettavasti todettava, ettei musiikillinen anti missään nimessä puolla julkaisua. Kappaleet ovat pääosin hitaita ja laiskoja revityksiä, joista se Carcassille tuttu intensiteetti ja huippumelodiat puuttuvat kokonaan.

Japanin bonusraitana alun perin ilmestynyt ”A Wraith In The Apparatus” on melodinen keskitempoinen aloitus uudemman Carcassin tyyliin. Biisi ei lähde lentoon missään vaiheessa, mutta on kuitenkin tämän julkaisun vahvin esitys. Tämä kertoo enemmän tulevien biisien keskinkertaisuudesta, kuin aloituksen kovuudesta. “Intensive Battery Brooding” on tuttu kappale jo ”Surgical Steelin” digipack-versiolta. Ihan kelpo biisi piti olla kyseessä, mutta nyt tässä yhteydessä sen hyvyys tuntuu sulaneen jonnekin. Lopun vauhdikas osio yleisen energiatason lamaannuksen vuoksi on edelleen mukavaa kuultavaa, mutta tästä mennään melkoista vauhtia alaspäin. ”Zochrot” on vaatimaton sävellys ja puolivaloilla esitettynä ei vakuuta. ”Livestock Marketplace” on puolestaan jo sellaista ylijäämätavaraa, että puhutaan mahdollisesti Carcassin kaikkien aikojen huonoimmasta kappaleesta. Lopuksi edellisen levyn intro ”1985” on uudelleen versioitu. Tämänkin ratkaisun tarkoitusperiä on vaikea ymmärtää.

Kovan linjan Carcass-fanit varmasti haalivat tämänkin levyhyllyynsä kokoelman jatkoksi ja sitä täydentämään. Muille alan harrastajille tällä levyllä ei ole juuri mitään tarjottavaa, ja uusille kiinnostuneille suosittelen aloittamaan bändiin tutustumisen mieluummin vaikkapa Metalliluolassakin aiemmin arvioidusta ”Necroticism – Descanting The Insalubrious” – albumista.

1½/5

Ville Krannila

1.A Wraith In The Apparatus
2.Intensive Battery Brooding
3.Zochrot
4.Livestock Marketplace
5.1985 (Reprise)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here