Brüssel Kaupallinen – Murheenkruunu (2014)

MAINOS:[three_fourth]Mielenkiintoisesti nimetty Brüssel Kaupallinen ei päästä kuuntelijoita helpolla uudella tänään ilmestyvällä albumillaan ”Murheenkruunu.” Aikanaan jo 1980-luvulla perustettu oululainen yhtye sai nimensä tuolloin radiossa luetuista valuuttamarkkinoista ja linja on jatkunut tinkimättömän suoraviivaisena. Pitkän linjan orkesteri on saapunut jo viidenteen täyspitkään julkaisuunsa ja neljännesvuosisataa kestänyt ura pitää lisäksi sisällään erinäisen määrän sinkkuja ja seiskatuumaisia.

”Murheenkruunun” musiikki on levytetty kiireettä Italiassa ja se on varsin ainutlaatuinen tapaus kotimaisessa raskaassa rockissa. Levyä onkin hyvin vaikea verrata minkään toisen bändin materiaaliin tai ylipäätänsä niputtaa mukaan mihinkään genreen. Sen sijaan bändit kuten Kotiteollisuus ovat varmasti imeneet osansa BK:n vaikutuksesta. Musiikki ”Murheenkruunulla” on synkkää, raskasta ja kitarapainotteista. Suomeksi laulelut lyriikat saattavat hämätä kuuntelijaa hetken, mutta varsin nopeasti ne hyväksyy oleelliseksi osaksi yhtyeen metallin ja rockin sekoittavaa keitosta.

Jykevät ja varsin kierot kitarariffit, satunnaiset kosketinsoitinkuviot, hyvin pinnalla kuuluva bassottelu ja heviin yleensä niputettavien tilutussoolojen puuttuminen tekevät BK:n uutuudesta toisaalta vaativan, mutta lopulta palkitsevan kokemuksen. ”Murheenkruunu” ei sovi jokaisen kuuntelijan päähän, mutta ne jotka sen ottavat omakseen varmasti nauttivat siitä täysin palkein.

8 ½ /10

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

bk

1. Kalmalaudat
2. Horrossaarnaaja
3. Cosa Nostra
4. Murheenkruunu
5. Tuhon Jäljet
6. Uuden Ajan Merkit
7. Traumatisoitunut
8. Musta Susi
9. Verenseisauttaja[/one_fourth_last]

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.