A.R.G. – Redemption From Refaim (2015)

Jo lähes 30 vuotta kotimaisessa metallikentässä tahkonnut kuusamolainen A.R.G. julkaisee ensimmäisen levynsä sitten vuoden 1991 ”One World Without The Endin”. Omakustanteisesti useamman EP:n jälkeen markkinoille saatettu ”Redemption From Refaim” on taltioitu vuoden 2014 aikana. Bändillä on oma uskollinen fanikuntansa ja kyseessä on pitkän linjan kulkija, joten odotusarvot ovat syystäkin korkealla.

On mukava todeta, että tällä kertaa niitä ei myöskään petetä. A.R.G.:n tukevasoundinen thrash metal kuljettaa albumia kuuntelevan läpi armottoman maan, jossa sora lentää suoraan vastaantulijan kasvoihin. Kuten eräässä levyn kappaleessa lauletaan, asenteena on  osuvasti ”ramming it down your throat.” Legendat kuten Sodom kuuluvat sovituksissa, mutta A.R.G. on muovannut niistä oman keitoksensa.

Vokalisti Tenho Kareen tekee loistavan suorituksen, eräänlainen death metal ote laulussa on, mikä sopii bändin linjaan ja soundiin mainiosti. Kappaleet ovat pääasiassa genrelle uskollisesti nopeata ja raivokasta takomista, joskin loppupuolella parissa kohtaa myös hiukan hidastellaan. Huolimatta suhteellisen kovasta vauhdista kitarariffit ovat terävästi tuotettuja, tehokkaita ja monipuolisia. Myös rumpuosastolla liikutaan erittäin tarttuvissa ja innovatiivisissa merkeissä.

A.R.G. on onnistunut tekemään samanaikaisesti perinteisen ja hyvin vuoden 2015 maailmaan istuvan laadukkaan sekä raskaan thrash metal levyn. Yhtyeen kokemus kuuluu hyvin ammattimaisena suorittamisena ja oman soundin selkeänä löytämisenä. ”Redemption From Refaimin” parissa vietetty reilu puolituntinen jättää energisen tunteen ja levyn sujauttaa mielellään soittimeen toistekin.

8½/10

Ville Krannila

1.Intro Spectral Haze
2.Overlord
3.Defiled
4.Embodiment
5.Random Act Of Cruelty
6.Hypocritical Rites
7.Ramming Down Your Throat
8.Equilibrium
9.Bloodstar
10. Refaim

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän