2 Wolves – Shelter (2014)

MAINOS:

[three_fourth]

 

Kolmannella täyspitkällään Etelä-Karjalasta kotoisin oleva 2 Wolves jatkaa goottisen metallin sanomaansa saatteen mukaisesti melodisella death metallilla ja doomilla maustettuna. Death metal jää tosin tässä yhteydessä vain pintaraapaisuksi parin rankemman pätkän muodossa. Bändissä aiemmin laulanut Ilkka Valkonen on astunut sivuun ja kitaristi Ossi Viren ottanut hoitaakseen puhtaat laulut. Perustajajäsen Aleksi Susi tarjoilee puolestaan kitarasoolot ja örinävokaalit.

Kantta myöten melankolinen tunnelma välittyy kuuntelijalle hetkittäin, mutta kappaleet eivät kokonaisuuksina aivan kanna loppuun saakka. Paikoitellen kuullaan taustalla murinaa ja doom-sävyjä, sen jälkeen hidastellaan balladimaisen osion merkeissä ja seuraavaksi ollaan vahvasti melodisemman metallin syövereissä jopa HIM:in tyyliä tavoitellen. Tämä sekoitus johtaa siihen, että väistämättä tietty linjattomuus vaivaa, vaikka bändi asiansa osaa ja soitannollisesti kuin myös lauluosuuksien suhteen vakavaa valittamista ei ole.

”Shelter” ei ole kehno levytys, ja traagisen rakkaustarinan saattelemana suomalaisen surumielisen hevin ystävät löytävät siitä koskettavia elementtejä. Yhtyeen soisi vain jatkossa keskittyvän joko puhtaasti melodisempaan linjaan tai räväköittävän sovituksia selkeästi, jolloin biisitkin heräisivät eloon aivan eri tavalla.

7½ / 10

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

409409

1.Freedom Of Two
2.Surrounding Fields And Stars In The Sky
3.Wake Of Beauty
4.Scar Collection
5.Visitors
6.Serpetine Paths In The Autumn Night
7.Shelter
8.The Lake Of Black Swans[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.