Cauldron Of Hate – Emperor (2014) EP

MAINOS:[three_fourth]Jos joku olisi sanonut alkuvuonna, että Espoosta tulee vuoden parhaimpia death metal Ep:tä, niin olisin nauranut kovaan ääneen. No nyt ei enää naurata kun Disformed teki kivenkovan Prelude of Death Ep:nsä ja nyt Cauldron Of Hate heittää lisää verta kasvoille oman julkaisunsa myötä. Cauldron Of Hate on perustettu vuonna 2008 ja ensimmäiset vuodet menivätkin veitsiä teroitellen.

Nyt bändi tuntuu ottaneen ison harppauksen eteenpäin ja iskee yhden vuoden kovimmista suomalaisista death metal julkaisuista. Musiikillisesti liikutaan brutaalin death metallin puolella ja vertauskuvia voi hakea Cannibal Corpsen ja erityisesti Nilen kaltaisista yhtyeistä, vaikka teknisesti ei sinne asti yletytäkään.

Levy käynnistyy hyvin yhtyeen tyyliä mukaillen ”Slaughterfest” nimisellä kappaleella, jossa ei turhia kaunistella. Lyhyen intron jälkeen poljetaan sitten ihan tosissaan ja ruumiita ilmestyy veriselle taistelutantereelle. Mitään hienoa skalpeerausta ei yhtye harrasta, vaan tyyli on enemmänkin suoraan lekalla naamaan ja seuraavan uhrin kimppuun. Ensimmäisen kappaleen aikana huomaa, että edelliseen ep:hen (Inquisition 2013) nähden särmää ja hienosäätöä on tapahtunut. Kappaleiden rakenteet ovat selvempiä ja biiseissä on enemmän tarttumapintaa, vaikka välillä liikutaankin kaaosmaisuuden rajamailla.

Jos ensimmäinen kappale oli suoraviivaista kaahausta, niin ”Heritance of Hatred” esittelee yhtyeen taitoja monipuolisemmin. Biisi liikkuu vahvasti thrash tyylisten riffien kautta aina Cannibal Corpsen debyytin kaltaiseen raskaaseen paloitteluun. Pääkorisija ”Murderin” äänessä on riittävästi voimaa ja hän hoitaa tonttinsa vakuuttavasti. Myös muut bändin jäsenet osallistuvat laulutalkoisiin minkä toimivuudesta voi olla montaa mieltä. Välillä matalammat korinat hautautuvat raskaiden kitaroiden tasolle ja tapahtuu pientä puuroutumista.

Edes 9 minuuttinen ”Abyssal Ascension” ei pysäytä tasaisesti eteenpäin liikkuvaa tappokonetta. Biisin eeppisemmät kohdat saavat vastakaikua jyrisevistä riffeistä sekä varsin taidokkaista sooloista. Brutaalin ”Wind of Deathin” alku kuvailee bändin tyyliä hyvin. Pieni rumpufilli ja bassokuvio, mutta 6 sekunnin kohdalla vedellään jo täysillä päin näköä. Levy päättyy muinaisaikojen sotatantereelle ”Emperor Of Annihilationin” voimin.

Klaukkalan D-Studiolla nuppeja on väännetty ihan tosissaan ja soundeissakin on riittävästi poweria. Bändi työskentelee saumattomasti yhteen ja Ep:stä huokuu (veren)himo tehdä death metallia perinteitä kunnioittaen. Näin vahvalla presentaatiolla Cauldron Of Hate on valmis julkaisemaan ensimmäisen täyspitkänsä ja astumaan suuremmille areenoille.

4+ / 5

Juha Karvonen

[/three_fourth]

[one_fourth_last]

cauldron

1 .Slaughterfest
2. Heritance of Hatred
3. Abyssal Ascension
4. Wind of Death
5. Emperor of Annihilation[/one_fourth_last]

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-