Zombie Rodeo – Dia De Los Muertos EP (2015)

[three_fourth]Vajaat 20 minuuttia kestävällä ja yhden päivän aikana livenä nauhoitetulla kolmannella EP:llään Zombie Rodeo tarjoilee peräti viiden kappaleen kattausta musiikilliseen antiinsa. Kuoleman päivä kansikuvineen viitannee elävien kuolleiden maailmaan sekä meksikolaiseen kulttuuriin. Musiikki vie ajatuksia jossain määrin samaan suuntaan.

Nelikon tavaramerkkinä on tummanpuhuva ja rouhiva rock, jossa sekoittuvat modernit vaikutteet ja vahva 1970-luvun tunnelma. Esiin nousee kieltämättä yhtyeen itsensäkin mainitsema Danzig ja outoa kyllä musiikin lisäksi vokaalit tuovat tätä vaikutelmaa. Äänessä on solisti Tiina, jonka suoraviivainen ja toden totta Glenn Danzig-väritteinen tulkinta on levyn parasta antia.

Kitarat ryskivät vahvasti alavireisenä ja tunnelma on paikoitellen jopa doomahtava. Tuotanto saisi olla omasta puolestani vielä tätäkin rapaisempi. Energialataus on periaatteessa bändillä kohdallaan, mutta myös biisit kaipaisivat sen viimeisen nosteen huippuluokkaan. Melodiat ja riffit toistavat itseään toimivasti, mutta loppupeleissä samaa kaavaa pyörittäen.

Kaikkea ei kuitenkaan ole menetetty, sillä konsepti on lupaava ja ainekset erinomaiseen tuotokseen ovat bändillä olemassa. Jatkossa pienellä viilauksella Zombie Rodeo lienee valmis astumaan kovempaan A-sarjaan.

2½ / 5

Ville Krannila


[/three_fourth]

[one_fourth_last]

zombierodeo_007

1) True Believer
2) Shotgun Messenger
3) Eyes Open
4) Worrying Kind
5) Dia De Los Muertos

[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.