Wrathrone – Reflections Of Torment (2018)

MAINOS:


Laitilan viemäreistä ryömivä death metal –yhtye Wrathrone on julkaissut toisen täyspitkänsä ”Reflections Of Torment”. Bändi luottaa ulosannissaan vanhan liiton kuolometalliin. 10 vuoden kokemus sekä aktiivinen keikkailu kuuluvat varmaotteisessa soitto- ja sovitustyössä.

Yhtyeen death metal soi pääosin nopeatempoisena sekä likaisen soundimaailman saattelemana. Wrathrone nostaa esikuvikseen Entombedin, Dismemberin sekä Bolt Throwerin. Viimeksi mainittu kuuluu lähinnä vokalisti Matti Vehmaan Karl Willets –vaikutteisessa örähtelyssä, muuten kumarretaan nimenomaan Entombedin alkuaikojen musiikille.

Nykyisen Entombedin tylsääkin tylsemmäksi käyneestä ojan kaivuusta Wrathrone pysyy onneksi kaukana. Mukana on satunnaisia käännöksiä melodisempaan ilmaisuun, eivätkä kaikki sovitusratkaisutkaan noudata niitä perinteisimpiä kaavoja. Pahuutta huokuva ja tasaisesti tunnelmaansa kasvattava avauskappale ”Throne” sekä armottomasti eteenpäin raivoava ”When All Light Died” nousevat muusta materiaalista esiin erityisinä kohokohtina.

”Bloodshroud” ja ”End Of Your Sanity” ovat vielä perinteisen väkivaltaisia ja brutaaleja rutistuksia, mutta jälleen levyn loppupuolen ”Last Journey North” sekä ”By Dawn They’ll Hang” -kappaleissa kuullaan selvästi kierompaa ulosantia. ”Reflections Of Tormentilla” soi myös piano ja näiden tehokeinojen myötä Laitilan ylpeys erottuu muusta massasta edukseen.

Kappalemateriaali muutamaa tasapaksumpaa hetkeä lukuunottamatta säilyy läpi levyn vahvana. Albumin tunkkaiset soundit haikailevat 30 vuoden takaisiin tunnelmiin, mutta mielenkiintoiset sovitukset vaatisivat kiistatta selkeämpää äänimaailmaa. Nyt riffit soivat valitettavan tunkkaisina ja rumpusoundikaan ei ole paras mahdollinen. Tämä ristiriita syö väistämättä voimaa levyltä ja tätä myötä kiitettävälle tasolle ei aivan ylletä.

Yhtyeellä tuntuu olevan halua ja kykyä viedä musiikkiaan teknisempään ja jopa progressiivisempaan suuntaan tinkimättä samalla lainkaan raskaudesta. Jatkoa ajatellen ulosannin edelleen monipuolistamisella ja tuotantopuoli kuntoon viilaamalla puhutaan jo ehdottomasti kotimaisen death metallin kärkikastista.

8-/10

Ville Krannila

1.Throne
2.End Of Your Sanity
3.Gut Goddess
4.Bloodline
5.Dead Inside Me
6.Bloodshroud
7.When All Light Died
8.Through Desolate Passage
9.Last Journey North
10.By Dawn They’ll Hang

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.