Viimeisin Kiss-menestystuote? Ilmakitaran kielet.

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja

Rockin tuotteistetuin yhtye Kiss jatkaa edelleen uuden oheismateriaalin syytämistä markkinoille. Kaikki muistavat Kiss-flipperin 1970-luvulta ja vuosien varrella bändi on lanseerannut jokaisen kuviteltavissa olevan oheistuotteen aina kondomeista vessapaperiin sekä golfpalloihin saakka. Traagisesti lavalle murhattu kitaristi Dimebag Darrell haudattiin aikanaan aitoon Kiss-arkkuun. Vaihtoehtona tähän on nykyisin myös Kiss-uurna tuhkausta toivoville. Viimeisimpänä tempauksena yhtye on laittanut myyntiin aidot Kiss-ilmakitaran kielet, jotka markkinointisaatteen mukaan pysyvät automaattisesti myös vireessä. Pelkkää ilmaa sisältävän pussin saa omakseen 3,99 dollarilla Las Vegasista.

Onko kyseessä nerous vai puhdasta idiotismia? Ideahan ei ole uusi ja netissä on jopa ”virallinen” sivusto, jonka kautta vastaavia pusseja voi ostaa. Yhtyeen uusin lanseeraus sai kuitenkin toimituksen tutkimaan bändituoteasiaa tarkemmin ja Kissin ollessa kyseessä, tavaran määrä jo pelkästään 1970-luvun osalta on valtava. Myös epävirallista materiaalia löytyy pilvin pimein, ja fanit ovat tehneet itsekin lukuisia Kiss-tavaramerkkejään vessanpöntön kansista täysiin automaalauksiin.

Virallisen Kiss-krääsän maailmaan voi tutustua esimerkiksi tästä. Sivustolta löytyy kuvia sekä kuvauksia yli kuudesta tuhannesta Kiss-tuotteesta.

Kiss saapuu jälleen Suomeen toukokuussa, jolloin ilmakitaran kielien sijasta odotettavissa lienee pääasiallisesti musiikkia viimeisten reilun 40 vuoden ajalta.

Katso alta merkillisimpien Kiss-tuotteiden kuvia vuosien varrelta:

Lähde: Society of Rock

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here