The End: Black Sabbath tänään Helsingissä!

monsterofrock

Black Sabbath esiintyy tänään viimeistä kertaa Suomessa, Helsingin Kaisaniemen Monsters Of Rock-tapahtumassa osana jäähyväiskiertuettaan ”The End.” Vuonna 1969 alkanut ja aikanaan koko heavy metal-genren muovannut pitkä tie saa näin päätöksensä.

Black Sabbathin tarina on monia suoria ja mutkia sisältävä, ja yhtyeessä on jäsenistöä ollut vuosikymmenien aikana bussilastillisen verran. Suomeen saapuu kuitenkin lähes kokonaisuudessaan yhtyeen alkuperäinen ja tunnetuin kokoonpano: laulaja Ozzy Osbourne, kitaristi Tony Iommi sekä basisti Geezer Butler. Rumpali Bill Ward ei pitkään jatkuneista neuvotteluista huolimatta ole viimeiselle kiertueelle eikä yhtyeen kolme vuotta sitten julkaistulle studioalbumille ”13” osallistunut. Hänen tilallaan kapuloissa on Ozzyn sooloyhtyeestä tuttu Tommy Clufetos, joka aiemmin julkaistuista livepätkistä päätellen tarjoaa bändin ominaissoundille sopivan raskaan poljennon. Äänimattoa täydentää lavan ulkopuolelta musisoiva legendaarisen kosketinsoitinvelho Rick Wakemanin poika Adam Wakeman koskettimissa ja rytmikitarassa.

blacksabbath2

Tammikuussa 2016 alkanut ”The End” kiertue on pitkä ja erityisen kunnioitettava kitaristi Tony Iommin jatkuneiden syöpähoitojen takia, jotka varmasti ovat verottaneet osansa kitaristin kunnosta. Bändi on tätä kirjoitettaessa vahvistanut kaksi konserttia kotikaupunkiinsa Birminghamiin helmikuulle 2017, ja nämä tulevat todennäköisesti olemaan lähes 50-vuotisen uran lopullinen päätös. Ozzy Osbourne on ilmoittanut jatkavansa soolouraansa ja Tony Iommi puolestaan vihjannut yhteistyöstä entisen Sabbath-laulajan Tony Martinin kanssa, joten mestareista tullaan varmasti muissa yhteyksissä vielä kuulemaan vaikka Black Sabbathin raato hautaan lopullisesti laskeutuukin.

Tänään kesäillassa huonosta sääennusteesta huolimatta pääsemme kuitenkin vielä todistamaan pahuuden alkulähteitä, kun se kuuluisa kitara virittää soimaan ”Black Sabbathin” ja ”Iron Manin” alkusoinnut. Halukkaat voivat katsastaa yhtyeen viimeisimmän settilistan linkistä.

Black Sabbathia Kaisaniemessä lämmittelevät kotimaan johtava metalliyhtye Amorphis, hard rockin mestari Rival Sons Kaliforniasta sekä Ruotsin progressiivisen metallin pioneeri Opeth. Metalliluola on paikalla.

Teksti: Ville Krannila

”Monsters Of Rock”- tapahtuman aikataulu alla:

Klo 14 narikka aukeaa. Klo 16.30 avataan portit konserttialueelle ja aloitetaan turvatarkastukset. Ravintolat ja myyntipisteet aukeavat.

Arvioidut soittoajat:

noin klo 17.10 Amorphis
noin klo 18.30 Rival Sons (USA)
noin klo 19.50 Opeth (SWE)
noin klo 21 Black Sabbath (UK)

Konsertti päättyy viimeistään klo 23. Tapahtumaan kannattaa saapua hyvissä ajoin nauttimaan tunnelmasta, juomasta ja ruoasta. Ajoissa saapumalla välttää myös mahdolliset ruuhkat sisääntulon yhteydessä.

Lippuja on edelleen saatavilla Ticketmasterista.

Viralliset jatkot järjestetään Helsingin On The Rocksissa, jossa Mika Järvinen ystävineen esittää Ozzyn aikaista Black Sabbathia.  Lippuja jatkoille saatavissa Tiketistä. Jatkojen Facebook-event aukeaa linkistä.

Alta saa tarkistettua Black Sabbathin tuoreen livekunnon Puolasta heinäkuun alusta, klassikko ”Iron Man”:

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here