Tardy Brothers – Bloodline (2009)

Mainos:
Saarihelvetti

Mikä on soololevyjen tarkoitus? Halutaan hieman tuulettaa bändin ulkopuolella, kokeilla omia uusia juttuja ja katsoa mihin rahkeet riittävät. Näin voisi kuvitella. Obituaryn johtohahmoina kaksi vuosikymmentä tahkonneet Tardyn veljekset John ja Donald päättivät siis julkaista Tardy Brothers -nimekkeen alla oman soololevynsä. Tämä toteutui samana vuonna kun Obituary julkaisi albuminsa ”Darkest Day.”

Ensimmäiseksi ”Bloodlinen” soitua läpi herää sama kysymys: miksi tämä levy on yli päätänsä pitänyt julkaista? Mikäli Tardyn veljekset halusivat breikin pääyhtyeestään ja luoda keskenään uutta musiikkia, se toki heille suotakoon. Silti kuuntelijoiden ja tuotteen hankkivien fanien pitäisi saada jotain vastinetta rahoilleen, ja siinä suhteessa levy jättää paljon toivomisen varaa.

Veljekset ovat levyttäneet lähes koko albumin itse, John laulaa ja Donald hoitaa kaikki muut soittimet. Levyn julkaisun aikoihin myös Obituaryssa vaikuttanut ja äskettäin edes mennyt Ralph Santolla vetäisee välissä sooloja kolmen muun kitaristin lisäksi. Tuotanto on tutusti floridalaista alkuperää ja levy on masteroitu legendaarisessa Morrisound studiossa. Kulissit ovat päällisin puolin kunnossa, mutta musiikillisesti mitään ei tunnu jäävän käteen.

Aluksi kappaleet tuovat etäisesti mieleen Panteran ja yleisesti kevyemmän thrash metalliin viittaavan tyylin. Pian luisutaan vääjäämättä täysin Obituaryn myöhempien aikojen meininkiin. Lisäksi John Tardyn heti tunnistettava ja persoonallinen äänenkäyttö tuo välittömän assosiaation Obituaryyn. Mies vetää kappaleet tismalleen samalla tyylillä, vaikka nyt olisi voinut odottaa kokeiltavan jotain muuta.

Pääongelma ei ole edes musiikillinen tyyli tai tapa esittää kappaleet, vaan se ettei materiaali yksinkertaisesti ole riittävän vahvaa. Yksikään biisi ei erotu harmaasta massasta, eikä levystä saa irti mitään konkreettista. Loppujen lopuksi ”Bloodline” ei ole riittävän erilainen suhteessa veljesten pääbändin tuotantoon, eikä se toisaalta pysty sitä haastamaan millään tasolla. Aikanaan ”The End Complete”-sessioissa olisi nämä kappaleet varmasti siirretty hyvin nopeasti syrjään. Toki Tardyn veljekset ja Santolla kovina ammattilaisina osaavat puolivaloilla tehdä suhteellisen mukavaa taustalla soivaa kuolometallia, mutta samalla periaatteella heiltä pitää myös vaatia parempaa suoritusta.

Pistetään levylautaselle tuo ”The End Complete,” ”Cause Of Death”, viimeisin yhtyeen mukaan nimetty ”Obituary” tai vaikka mainio comeback-kiekko ”The Xecutioner’s Return” ja jätetään tämä ”Bloodline” hyllyyn pölyttymään.

6-/10

Ville Krannila

1.Bring You Down
2.Bloodline
3.I’m Alive
4.Deep Down
5.Wired
6.Fate’s Call
7.Eternal Lies
8.Scream Descendent
9.Fade Away

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän