Spiritual Holocaust – Feast Of Maggots (2017)

0
308
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja

Raahelaisyhtye Spiritual Holocaustin jouluna ilmestynyt “Feast Of Maggots” kertoo nimensä ja kansitaiteensa myötä heti mistä on kyse. Muutaman vuoden toiminnassa ollut bändi on nyt ensimmäisellä pitkäsoitollaan parin EP-julkaisun jatkoksi, mutta paketti on varmasti kasassa heti alkusoinnuista lähtien.

Yhtye iskee pöytään rämeeltä löyhkäävää perinteisen kuuloista death metallia 36 minuutin ajan. Soundit ovat mureat ja Janne Satokankaan sekä Vesa Hämäläisen kitarat rouhivat vakuuttavasti. Vokaaleissa Tomi Vähäkangas tekee myös varmaa työtä. Useassa kohtaa yhtymäkohdat toisaalta genren kuningas Bolt Throweriin sekä samalla Autopsyn raaempaan ulosantiin ovat havaittavissa. Kotimaisten death metal -huippujen kuten Shrapnel Stormin ja Amputoryn rinnalle on selvästi saatu varteenotettava uusi yrittäjä.

Rivakasti levyn käynnistävän ”Raped By Religions” avausraidan jatkoksi muutama kappale soljuu ohi turhan nopeatahtisena ja geneerisenä, mutta jälkipuoliskolla yhtye löytää selvästi terävämmän riffikynän, ja ymmärtää tiputtaa vauhtia raskaaseen soundimaailmaan sopivammaksi. Levyn jälkimmäisellä puoliskolla ”Misanthropic Ways” sekä ehdottomasti parhaaksi vedoksi nouseva ”I Will Die In Here” tekevät vaikutuksen kieron melodisella ja saman aikaisesti selkärankaa katkovalla otteella, ja näitä hetkiä olisi saanut olla enemmänkin.

Spiritual Holocaust osaa hommansa ja perinteisen death metallin ystävät saavat varmasti annoksensa ”Feast Of Maggotsin” löyhkästä. Aivan huippuluokkaan ei ylletä, sillä levyn jälkipuolisko on selvästi vahvempaa tekoa kuin keskinkertaisempaa polkua seuraavat alun kappaleet. Raahelaiset ovat hyvällä asialla, asia on vain aiemmin kuultu monta kertaa niin monen yhtyeen toimesta, että seuraavalla levyllä lisävivahteiden tuominen mukaan musiikkiin on edelleen suositeltavaa.

7½/10

Ville Krannila

1. Raped by Religions
2. Feast of Maggots
3. Beneath the Bodies
4. Captive in Despair
5. Misanthropic Ways
6. Afterlife War
7. I Will Die in Here
8. Celebrate the Godlessness

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here