Spiritual Holocaust – Echoes Of The Apocalypse (2020)

Buzzz Buzzz Zzzzzz

Raahen kenties kaikkein rajuimmalla nimellä varustettu bändi Spiritual Holocaust pistää pörinäpedaalit kaakkoon ja lataa melkein kolme varttia turpaan keskihyllyn death metal -romutusta.

Tomi Vähäkankaan rehelliset örinät tuovat mieleen Hypocrisyn kahdella ekalla levyllä meuhkanneen Masse Brobergin (myöhemmin tunnettu myös Dark Funeralin Emperor Magus Caligulana) sekä hivenen myös Chris Barnesin Six Feet Under -aikojen paremmat haukunnat. Muu poppoo suoriutuu hyvin soitteloista ja levy kuulostaa rouhealta ja tasapainoiselta, oikein hyvä.

Tästä päästään sitten itse kappaleisiin. “Serpents For Saints” on kova veto, samoin “Apocalyptic Aeon” sekä levyn päättävä ”Last Rays Of The Sun”! Muuten en oikein saa biisimateriaalista mitään erityisiä kiksejä, sillä tämä on sitä “kaikki on jo nähty ja kuultu 666 kertaa aikaisemmin” osastoa. Lähes kaikissa biiseissä soi buzzsaw-kitarariffien taustalla joku hammer-on tiluttelu- tai nopea sahausmelodia? Huhhuh, ei yhtään olla kangistuttu kaavoihin!

Itse en henkilökohtaisesti vaan jaksa enää yhtään näitä Sunlight-kitarasoundin palvoajia. Tässä marginaalimusiikin hyvin eksaktissa alagenressä (mikäli tätä omaksi genrekseen kukaan edes mieltää) onnistuu vain, jos jokainen yksittäinen biisi on lähes mestarisepän veistämä moshbängeri.

Yritän siis sanoa että “Echoes Of The Apocalypse” on geneerisen pintansa alta sangen toimivaa mättöä pienissä erissä nautittuna. Yhteen soittoon soitettuna meikämunienrapsuttelija vaan nukahtaa.

6+/10

Janne Lesonen

1. Worldwide Domination
2. Faceless Bodies
3. Memories From Mass Grave
4. Trenches Of Despair
5. Serpents For Saints
6. Echoes Of The Apocalypse
7. Awaken In Casket
8. Apocalyptic Aeon
9. Last Rays Of The Sun

Linkit:
https://www.facebook.com/Spiritual-Holocaust-159862980694493/
https://www.instagram.com/spiritualholocaustband/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here