Shrapnel Storm – Shrapnel Storm (2020)

Usein yhtyeen mukaan nimetty levy myöhemmällä uran vaiheella merkitsee joko muutosta (Mötley Crüe) tai paluuta perusasioihin (Def Leppard). Vaikka tamperelaisen Shrapnel Stormin tapauksessa käsittelyssä on vasta bändin toinen täyspitkä, uraa miehistöllä on takana jo 12 vuotta. Yhtye ei ole poikennut vanhan koulukunnan kuolometallin betonipolulta koskaan, joten ”Shrapnel Storm” -albumilla kyseessä ei ole sivupolku tai paluu yhtään mihinkään. Viiden vuoden väli edelliseen julkaisuun kuuluu korkeintaan entistä vahvemmasta näyttämisen vimmasta.

Avauskappale ”The Burning” iskee nyrkin saman tien naamaan ja reilun 40 minuutin levy pitää tästä eteenpäin tiukasti otteessaan. Sovitusten tempot vaihtelevat kuten pitää, kitarariffeissä on samaa teräksen kaltaista tarttuvuutta, joka teki ja tekee Bolt Throwerista sekä Asphyxista ne genren kovimmat nimet. Lisäksi Ville Yrjölän thrashin ja perinteisen metallin lähteestä kumpuava karjunta sopii musiikkiin täydellisesti.

Videona julkaistu ”Riding Against Dawn” sekä toinen single “Visions Of Violent Past” ovat hienoja hetkiä, mutta kohokohdaksi nousee kylmyyden ylistyslaulu ”Heart Of Winter”, joka on kappaleena kuin kuolon oppikirjasta. Aadolf Virtasen tuotannon taktiikkana ei ole loudness war vaan levyllä on ripaus pölyisyyttä, tehden kokonaisuudesta oikealla tavalla vanhakantaisen monoliitin.

Koronakauden vahvimman kotimaisen death metal -julkaisun titteli otetaan tällä suvereenisti haltuun.

8½/10

Ville Krannila

1. The Burning
2. Riding Against Dawn
3. First Blood
4. Battlewraith
5. Triumph Over The Weak
6. Heart Of Winter
7. Visions Of Violent Past
8. Coup De Grâce
9. Forsaken Pride
10. Trapped Inside War (bonus)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here