Sarof – Mark Of Us EP (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
Mainos
Saarihelvetti

Lappeenrantalainen metalliviisikko Sarof on kolmen vuoden taipaleen jälkeen saanut kesällä 2018 pihalle ensimmäisen EP:n. Yhtyeen vaikutteiksi listataan kotimaisten modernin metallin kärkinimien lisäksi mm. Slipknot, Pantera, Lamb of God sekä As I Lay Dying. Lopputulos vastaa jossain määrin odotuksia, mutta aivan perinteiseen rytistelyyn Sarof ei onneksi ole taipunut.

Bändin mukaan musiikin kipinä on sytytetty ja matka alkanut. Mihin tie vie? Se voi viedä hyvin pitkälle, jos yhtye jaksaa pysyä pääasiassa tällä julkaisulla noudattamallaan melodisen raskaalla linjalla. ”Mark Of Us” ja ”Divert The Past” ovat toimivia rykäisyjä, jotka eivät varsinaisesti tuo mitään uutta genreen, mutta soittajat omaavat selvää taitoa ja tyylitajua tehdä sovituksista mielenkiintoisia ja sulavia. Melodiat ovat myös positiivisen vahvoja osoituksia kyvyistä.

Usein vastaavan musiikkityylin kanssa läsnä on jatkuvasti tunne kuin kappaleet puskisivat betoniseinään, mutta Sarof osaa rakentaa biiseistä ilmavia. ”No Onen” nu-metalli toimii selvästi heikommin, ja on harmillinen sivulaukaus kahden jopa erinomaisen kappaleen rinnalla. Joka tapauksessa soundeja myöten Lappeenrannassa on paketti hyvin kasassa ja kipinän roihahtaminen liekkiin ei jää ainakaan tämän EP:n näytöstä kiinni.

3+/5

Ville Krannila

1.Mark Of Us
2.No One
3.Divert The Past

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän