Sarof – Force Of Will (2019)

MAINOS:Sarof on lappeenrantalainen yhtye, joka perustettiin vuonna 2017. Melodista death metallia sekä modernimpaa ilmaisua musiikkiinsa sekoittavan viisikon katalogista löytyy aiempaa julkaisuhistoriaa yhden EP:n verran. ”Mark Of Us” ilmestyi vuonna 2018 ja viime vuoden marraskuussa päivänvalon näki debyyttialbumi ”Force Of Will”.

Albumi käynnistyy laadukkaasti Amon Amarth -henkisellä murjomisella. Korvakäytäviin työnnetään melodiapommia sisään Simo Koivistoisen loistavien örinöiden saattelemina. Biisit ovat tehokkaita, eikä niihin ole turhia kikkailuja lisäilty. Hyvä draivi kantaa aina levyn puolivälin tuntumaan asti, jonka jälkeen tahti pääsee hieman hiipumaan. Albumin loppu korjaa kurssin jälleen oikeaan suuntaan ja päätöskaksikko ”From The Depths”/”Sunbound” nousee levyn parhaaksi anniksi.

Kokonaisuutena ”Force Of Will” jättää aavistuksen hajanaisen, mutta ennen kaikkea positiivisen kuvan itsestään. Levyn parhaat hetket ovat mieleenpainuvia ja myös tuotannollisesti jälki on tasokasta. Pieni uuvahtaminen kesken hyvän lennon hajottaa hyvää tunnelmaa, mutta kaiken kaikkiaan kyseessä on laadukas pelinavaus.

7½/10

Miika Manninen

1.Devour
2.Voidwalker
3.The Denial´s Faith
4.A Thin Line
5.Force Of Will
6.Adversary
7.From The Depths
8.Sunbound

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.