Ricky Warwick (Black Star Riders) haastattelussa

Thin Lizzyn perintöä jatkava Black Star Riders on edennyt vuodesta 2013 jatkuneella urallaan ja nimellään jo kolmanteen albumiinsa. ”Heavy Fire” esittelee aiempaa monipuolisemman ja ajoittain vahvoissa blues-tunnelmissa etenevän yhtyeen, joskin menevää hard rockia ei olla nytkään unohdettu.

Metalliluola otti puhutteluun bändin laulajan ja vuosien varrella useassa muussakin kokoonpanossa vaikuttaneen Ricky Warwickin. Asialistalla oli luonnollisesti tuoreen levyn lisäksi kauan odotettu Black Star Ridersin Suomen keikka sekä Rickyn aiemman bändin The Almightyn nykyinen status.

Uuden levyn monipuolinen linja saa välittömästi tukea Warwickilta:

”Heavy Fire” on tosiaan moniulotteisempi kuin edelliset levymme, mutta se ei ollut tietoinen ratkaisu. Kappaleet syntyivät luonnollisesti sävellysvaiheessa. Halusimme pitää suuret kitarat ja kertosäkeet mukana, sillä ne tekevät mielestämme Black Star Ridersin. Tosin kappaleiden raakkaus lopulliseen versioon oli vaikeaa. Tuottajamme Nick Raskulinecz auttoi valinnassa, mutta muutama omasta mielestäni hyvä biisi jäi lopulta levyltä kokonaan pois. Teemaltaan ”Heavy Fire” on reaktio viime vuosien maailman tapahtumiin ja Amerikan hulluihin presidentinvaaleihin. Lisäksi ympärillämme on jatkuvasti televisioita, luottokortteja ja älypuhelimia. Ihmiset joutuvat jatkuvasti raskaan tulen alle ja tuntuu kuin yrittäisimme vain selvitä läpi elämästä kaiken tämän keskellä.

Black Star Ridersin kokoonpanolta ei meriittejä puutu. Thin Lizzyn lisäksi miehistöllä on historiaa yhtyeistä kuten Ratt, Megadeth, Alice Cooper sekä The Almighty. Warwickin mukaan kemia bändissä on silti erinomainen, eivätkä egot tule koskaan työn tielle.

Kenelläkään tässä bändissä ei ole egoa. Sillä, missä olet soittanut aiemmin, ei ole mitään merkitystä. Menneisyys on menneisyyttä. Jopa legendaarinen Scott Gorham (kitara) on todella maanläheinen persoona ja tulemme todella hyvin toimeen. Nautimme toistemme seurasta, ja käymme syömässäkin usein yhdessä. Kenelläkään ei ole taustalla mitään piilotettuja tarkoitusperiä. Silti on hienoa seistä lavalla bändin kanssa. He tekevät työni helpoksi. Vasemmallani on Scott Gorham ja oikealla puolella Damon Johnson (kitara) sekä Robbie Crane (basso). Ja Jimmy DeGrasso takanani on fantastinen rumpali. Soittaminen näiden kavereiden kanssa on loistava kokemus.

Yhtye muutti nimensä Thin Lizzysta Black Star Ridersiksi ennen ensimmäisen levynsä ”All Hell Breaks Loose” julkaisua vuonna 2013. Tästä huolimatta yhtye on tehnyt myöhemminkin satunnaisia keikkoja Thin Lizzyn nimellä, viimeksi viime kesänä lämmitellessään Ritchie Blackmore’s Rainbowta Saksassa.

Thin Lizzy tulee aina olemaan Scott Gorhamin yhtye, joten kun Scott pyysi tekemään muutaman shown ”Jailbreak”-albumin 40-vuotisjuhlan kunniaksi, asia oli selvä. Tulevaisuudessakin saatamme tehdä joitain keikkoja Thin Lizzy-nimellä esimerkiksi festareilla, mutta tuskin sen enempää. Nimen vaihto oli ehdottomasti oikea päätös ja kaikki ovat kunnioittaneet sitä. Olemme nyt kolmannessa albumissamme, 99 % settilistasta on Black Star Riders-materiaalia ja sitä kaikki odottavat.

Thin Lizzy saattaa siis vielä keikkailla, mutta tiedustelu Warwickin entisen yhtyeen The Almightyn mahdollisesta paluusta saa laulajan heittämään kylmää vettä fanien niskaan.

En usko sen enää toteutuvan. Teimme paluun tämän vuosituhannen puolella muutaman kerran ja joitain keikkoja. Ne olivat hauskoja kokemuksia, mutta kaikki jäsenet ovat tyytyväisiä elämäänsä ja jatkaneet omiin suuntiinsa. Debyyttimme ”Blood Fire & Love” (1989) tuo hienoja muistoja mieleen, se oli loistavaa aikaa, olimme vielä nuoria ja viattomia. Emme voineet uskoa sitä todeksi, teimme sopimuksen suurelle Polydor-levymerkille, jolle Jimi Hendrix oli aikanaan levyttänyt. Sitä samaa energiaa ja tunnetta et voi saada takaisin, vaikka kuinka yrittäisit. Esitän yhä muutamia The Almighty-kappaleita omilla soolokeikoillani, mutta yhtyeen suhteen on parasta jättää menneisyys taakse.

Black Star Ridersin loppuvuoden ohjelmassa on tiivis kiertäminen uuden levyn tiimoilta. Yhtyeen Euroopan kiertue ei ole vielä tämän hetkisen tiedon mukaan saapumassa Suomeen, mutta bändi nähdään Sweden Rockissa kesäkuussa. Warwick lupailee kuitenkin suomalaisille faneille hyvää jossain vaiheessa tuoreen levyn julkaisun jälkeen.

Haluamme ehdottomasti tulla Suomeen, sillä maanne jäi välistä viimeksi. Kyse on vain aikataulujen sovittamisesta yhteen ja tarkoitus on pysyä tien päällä pitkään. Loppujen lopuksi kaikki riippuu levyn menestyksestä, mutta tulemme varmasti keikkailemaan täällä, otan vastuun asiasta!

”Heavy Fire” julkaistaan Nuclear Blastin kautta 3.2.2017.

Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan alta:

Haastattelu: Ville Krannila

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here