Rämlord – Rämlord EP (2014)

MAINOS:[three_fourth]Impaled Nazarenessa pitkän aikaa vaikuttanut kitaristi Jarno Anttila perusti uuden täysin erilaista meininkiä hakeneen yhtyeen vuonna 2010 ja nyt käsittelyssä oleva Rämlord oli syntynyt. Anttila haali mukaan soittajia mm. YUP:ista ja Sentencedistä, pari demoa julkaistiin myöhemmin ja kuluneena kesänä ilmestyi sitten ensimmäinen single seiskatuumaisena vinyylisinkkuna. Levyn on miksannut itse Mikko Karmila ja soundit ovat sopivan perinteikkäät ja samalla musiikkiin sopivan hämyiset.

CD-versiolla on kolme kappaletta. Mitään uutta Impaled Nazarenea levyltä ei kannata hakea, mutta hautausmainen tunnelma biiseistä silti välittyy. Kaikki kolme kappaletta tarjoavat todella herätteleviä vastakohtia toisilleen. Avauskappale ”Evolve To Monster” vakuuttaa hitaalla kevyemmällä otteella tunnelmoiden hautausmaan porttien ulkopuolella. Pian astutaan sisällä hautakivien joukkoon; ”Mark Of Cain” on klassiseen Judas Priestmäiseen heviriffiin ja Mikko ”Mojo” Ojalan aggressiivisempaan lauluun nojaava nopeampi tappokone. Lopuksi ”Served Gold” jatkaa death metal-sävyillä, mutta monipuolistaa pian otetta itämaisen kitarakuvion säestyksellä. Laulussa Ojala yhdistelee taitavasti puhdasta melankolista vokalisointia ja kalmaista örinää varsin melodiseen ja kotimaisen synkkään soundiin.

Rämlord kuulostaa tämä perusteella hyvin virkistävältä tapaukselta, sillä yhtye ei ole selkeästi valmis tyytymään yhteen tyylisuuntaan vaan kokeilee rohkeasti hevin raja-aitoja. Täyspitkä tulee näyttämään todellisen iskukunnon ja sitä odotellaankin suurella mielenkiinnolla.

3½/10

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

10150562_646251622162207_7292028666326488579_n

1.Evolve To Monster
2.Mark Of Cain
3.Served Gold[/one_fourth_last]

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.