Hämeenlinnassa seitsemän vuotta sitten alkunsa saanut ja nykyisin usean eri kaupungin välimaastossa seilaava Night Of The Following Day luokittelee itsensä mm. Sur n’ turf metalliksi, joka ainakin saa mielenkiinnon nopeasti heräämään. Yhtyeen omakustanteena julkaisemalla debyyttilevyllä ”From Hell” musiikki tuntuu jossain määrin vastaavan annettua kuvausta. Bändi yhdistelee mielenkiintoisesti melodista thrashiin kallellaan olevaa metallia, jopa cradle of filthmaista demonista lausuntaa sekä polveilevia kappalerakenteita. Lauluosuudet vaihtelevat rankemman runttauksen ja puhtaiden tunnelmointien välillä. Pääpaino on ärjähtelyssä, mikä irtoaa huomattavasti paremmin ja kuulostaa paikoitellen täysin kansainväliseen muottiin istuvalta. Same O Aarnion raskaat vokaalit kuulostavat mainiolta ja rumpali Niko Korpela tukee hyvin taustalauluissa.

Kappalemateriaaliltaan ”From Hell” on haastavaa kuunneltavaa. Ajoittain riffit ja tarttuva rytmi saavat nyökyttelemään hyväksyvästi, sen jälkeen matto tempaistaan kuulijan alta ja rutistetaan biiseistä elämänliekki tai hyydytetään ne kokonaan tarpeettomalla fiilistelyllä. Keikkoja yhtyeellä ei vielä alla ole, mikä toisaalta kuuluu soiton hioutumisella teknisesti hyvään malliin, mutta samalla taito puristaa kappaleet sovituksellisesti tiukempaan muottiin jää vajaaksi.

Omakustanteella on mukana hienosti toteutettu kansivihko ja sanat, jotka lämmittävät perinteistä musiikin kerääjää. Varsinkin kun yhtyeen tarinallinen kaari on laaja ja laadukas ”Omega Manin” ja ”The House That Jack Destroyedin” kryptisestä ilmapiiristä ”Whoren” suorempaan ilmaisuun. Night Of The Following Day ei kuulosta soundiltaan suoraan miltään muulta yhtyeeltä ja tämä on aina plussaa. Samalla kuitenkin omaleimaisuus näkyy jonkinlaisena sekavuutena ja yleisenä linjattomuutena, johon kannattaa jatkossa kiinnittää huomiota.

Bändi soittaa paikoitellen erinomaisesti yhteen ja musiikin liikkuessa modernin thrash metallin alueella, Night Of The Following Day on omimmillaan. Yhtyeessä on paljon potentiaalia, jonka mielellään soisi tiukemman materiaalin myötä nousevan paremmin esille.

7+/10

Ville Krannila

1.Into Colder Halls
2.10.000 Days
3.Omega Man
4.Whore
5.Southbound Eyes
6.Drain To Nowhere
7.One Left In The Chamber
8.The House That Jack Destroyed
9.Early Bird
10.From Hell

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän