My Funeral ”Harder Than This Life” EP Metalliluolan ennakkokuuntelussa

myfuneral2

Reilu kymmenen vuotta sitten perustettu jyväskyläinen thrash-remuremmi My Funeral julkaisee, jos ei nyt elämää suuremman, niin ainakin sitä kovemman EP:n ”Harder Than This Life” puolalaisen Via Nocturnan kautta syyskuun 2. päivä. Minijulkaisu on seuraaja maaliskuussa 2015 ilmestyneelle ”Violence Academy” -albumille, joka vakuutti kuulijansa aggressiivisella päällekäyvyydellään, perkeleellisellä groovellaan sekä jämäköillä melodioillaan.

Metalliluola tarjoilee nyt yhteistyössä yhtyeen kanssa uuden EP:n ennakkokuunteluna tulevaan perjantaihin saakka!

Ennakkokuuntelu on päättynyt.

myfuneralep

Basisti/laulaja Ilkka Sepposen biisikuvaukset alla:

1.Future Violence
Living in the world of chaos… Näillä sanoilla olin päättänyt aloittaa seuraavan julkaisun. Nimi on artikkelista, joka käsitteli hakkereita, jotka pystyvät tulevaisuudessa murhaamaan ihmisiä tietotekniikan avulla esimerkiksi pysäyttämällä tahdistimen. Erilaisia sotahistorioita lukeneena päätin sijoittaa tarinan kuitenkin tulevaisuuden sodankäyntiin. Jokainen sota tuntuu olevan edeltäjäänsä raaempi ja väkivaltaisempi, joten ei tarvitse arvailla mihin se lopulta päätyy: ”something you won’t see…

Sävellys syntyi melko nopeasti edellisen kiertueen jälkeen ja kesän mittaan erillaisia sovituksia oli kymmenkunta. Biisissä yhdistyy jämä-thrash, skate punk ja Iron Maiden-harmoniat. Viimeiseen sovitukseen keksittiin laittaa bassoalku kunnianosoituksena Lemmylle.

2.It’s All About The Pride
Nopea punk-pläjäys, jossa nousevat hardcore vaikutteista etenkin Terror ja Agnostic Front esille. Oma elämänkerrallinen teksti omista saavutuksista, kehityksestä ja positiivisuudesta, joista itsessäni olen ylpeä.

3….And More Violence
Tämänkin biisin syntyyn ovat ylläolevat yhtyeet vaikuttaneet. Parin vuosikymmenen ”fantasia” kostotoimenpiteistä.

4.Seek The Truth
Tämä tuli sävellettyä vartissa. Oikeastaan soitin sävellyksen suoraan iPhonen sanelimeen. Sanoituksetkin syntyivät nopeasti töissä pitkää iltavuoroa tehden. Kotiin päästyä teksti oli helppo sovittaa säveleen. Sanoituksia en halua enempää aukaista kuin että ne on tehty ymmärrettäviksi kahdella eri tapaa enkä koskaan paljasta todellista tarkoitusta.

5.Harder Than This Life
Tästä oli päässä vahva visio ja siihen riitti neljä sointua joista viisi riffiä. Samalla tapaa kuin ”Seek the Truthissa” taltioitu suoraan sanelimeen nauhalle. Soolotaustan tein vain jälkikäteen. Lyhyesti: koti, Kivijärvi ja Keski-Suomi.

https://www.myfuneral.fi
https://www.facebook.com/funeralterror
https://www.youtube.com/funeralterror
https://twitter.com/MyFuneralThrash
https://open.spotify.com/artist/2UGtdSPPhRceZ4EBFVQCBR
https://www.instagram.com/myfuneralband/?ref=badge
https://myfuneral.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/funeralterror

Kuvat: Riku Keränen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here