Mournful Lines – Beneath Lies The Sorrow (2015)

MAINOS:[three_fourth]Nimensä mukaisesti melankolisuudesta inspiraationsa ammentava Mournful Lines on nyt julkaissut debyyttialbuminsa hard rock-henkisen soundin saattelemana. Muutamassa eri yhtyeessä aiemmin soittanut laulaja/kitaristi/biisinkirjoittaja Markus Jussila on kasannut yhtyeen pari vuotta sitten Oulussa.

Menetys-teeman ympärille rakennettu ”Beneath Lies The Sorrow”- levy säilyttää läpi koko 36 minuuttisen kestonsa mollivoittoisen linjan, mutta samanaikaisesti tempo säilyy yllättävän rivakkana. Koskettimet on sovitettu musiikkiin hyvin ja soitannollisesti edetään aivan tyydyttävissä merkeissä. Erityisesti kakkoskappale ”Nothing Left To Say” nousee tässä mielessä positiivisesti esiin, vaikka tähän musiikinlajiin ei mitään varsinaisesti uutta tuodakaan. Biiseissä on paikoin erittäin hyvää yritystä, mutta se viimeinen silaus vielä jää suurimmasta osasta kappaleita puuttumaan.

Jussilan kitaransoitto on varmaotteista. Levyn Akilleen kantapää on kuitenkin vokaaleissa. Lauluun kaipaisi selvästi enemmän voimaa ja syvyyttä. Pahiten tämä tulee esille melodisimmissa ja korkeampia kohtia sisältävissä kappaleissa kuten ”In Autumn’s Embrace” ja ”Vanish”. Parissa biisissä kuultava naislaulu toimii itseasiassa selvästi paremmin.

Kyseessä on joka tapauksessa sovituksellisesti ja sävellyksiltään sellainen alue, jossa yrittäjä riittää joten Mournful Lines tarvitsee vielä kurssin kohdentamista ja laulun osalta selkeää vahvistumista, jotta muiden seasta erotutaan ja otetaan se askel ylempään divisioonaan.

6½ / 10

Ville Krannila

120003603403

[/three_fourth] [one_fourth_last]

502299

1. Stranded
2. Nothing Left To Say
3. In Autumn’s Embrace
4. Confine Me
5. One Nightmare Away
6. Enclosed By Misery
7. Vanish
8. Song Of Solitude
9. Without Another Beating Heart[/one_fourth_last]

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.