Methanol Inc. – Jäänmurtaja (2015)

Mainos:
Saarihelvetti

[three_fourth]Jo yli 10 vuotta sitten Riihimäellä alkunsa saanut Methanol Inc. on nyt saanut ulos debyyttialbuminsa. Nykykokoonpanolla on ilmestynyt yksi EP nettijakeluna pari vuotta sitten. Massasta bändi pyrkii erottumaan naislaulaja Kaisan kautta. Vaikutteiksi mainitaan Guns’n’Roses sekä Pantera, joskin suomalainen perustunnelmallisuus ja melankolisuus kuuluvat selkeästi biiseistä. Kitarasoundi on levyn parasta antia ollen sen piirun verran raskaampi herätellen mielenkiintoa eri tavalla kohtalaisen hidastempoisia kappaleita kohtaan. Myös soolot toimivat hyvin ja 10 vuoden kokemus on tässä kiistatta esillä.

Kaisan tulkinta on tasaista suorittamista, se mikä voimassa hieman menetetään, korvataan suhteellisen tarttuvilla melodioilla. Ne osoittavat yhtyeellä olevan selvää potentiaalia murtautua genrerajojen ulkopuolellekin. Bändi esittää myös kaksi kappaletta suomeksi, nimibiisin sekä levyn loppupuolelta löytyvän ”Raivon.” Suomen kieli on eräällä tavalla vaarallinen lähestymiskanta tämän kaltaisessa musiikissa, mutta hyvin nämä biisit muun materiaalin sekaan sulautuvat.

Levyn aloitus ”Panic” ja viimeinen hidas esitys ”I’m Fine” käyvät musiikin osalta laadukkaimmista esimerkeistä kirjan kansien tapaan. Päätösbiisi jättää kaiken kaikkiaan hyvän jälkimaun kuuntelusessiosta. Seuraavalla levyllä Methanol Inc. saattaa hyvinkin nousta isompien tekijöiden joukkoon.

8+ / 10

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

dKngkFpjBn8

1.Panic
2.Forever Down
3.Jäänmurtaja
4.The Addiction (fuck u)
5.Drama Queen
6.One By One
7.Confuse
8.Raivo
9.I’m Fine[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän