JKL Metal Festival käynnistyy tänään!

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja

Tänään Jyväskylän valtaa kaksipäiväinen metallimusiikin riemujuhla JKL Metal Festival, kun peräti 10 eri raskaan säveltaiteen orkesteria nähdään Katseessa 20.–21.1.2017.

Tämän illan avaa paikallinen grindcore-jyrä UnbornGeneration, joka tarjoaa kiihkeätempoista läiskettä ja saa kovakuntoisimmankin haukkomaan henkeä. Toisena vuoroon pääsee suhteellisen tuore tulokas King Satan, joka tarjoilee ilkikurista industrial metallia. Bändi on nähty keikoilla mm. Painin ja Turmion Kätiöiden kanssa ja taitaapa yhtye keväällä lämmittellä sellaistakin yhtyettä kuin Perturbator.

Kolmantena esiintyjänä nähdään viime keväänäkin Katseen villinnyt metalcore-pumppu One Morning Left, joka kuuluu kiistatta maamme kovimpaan metalcore-kärkeen. Neljäntenä on vuorossa death metallin ja grindcoren välimaastossa operoiva Carnalation, joka kiertää paraikaa Suomea ja jolta saatiin kuulla uutta materiaalia vain reilu viikko sitten!

Viimeisenä vuoroon päästetään Radio Rockillakin kovassa soitossa ollut Arion, jonka nokkamiehenä nähtävä Lassi Vääränen on monelle paikalliselle tuttu esimerkiksi Cønstantine-yhtyeestä. Yhtyeen live-show on tunnetusti sykähdyttävä, joten JKL Metal Festivalin ensimmäinen päivä saa varmasti arvoisensa päätöksen!

Tapahtuman jälkimmäisenä päivänä päästetään ensimmäisenä vuoroon tuore, paikallinen ultrarock-yhtye Multishiva. Toisena esiintyjänä nähdään puolestaan viime viikonloppuna Thyrfingin ja Kalmahin kanssa Suomea kiertänyt Vorna.

Illan kolmas esiintyjä on helsinkiläinen Mørket ja bändi on aiemman kerran nähty Jyväskylässä viime syksynä, kun crustia/mustanpuhuvaa punkrockia tarjoava poppoo lämmitteli Lutakossa Oranssi Pazuzua. Luvassa on intensiivinen lavashow, jonka jälkeen samalla linjalla jatkaa paikallinen doom metal -yhtye Church Of Void. Jyväskyläläisyhtye on viime ajat työstänyt kaikeassa hiljaisuudessa uutta kakkosalbumiaan, joten keikalla voitaneen kuulla uusia tuomionsäveliä.

Viimeisenä vuoroon päästetään metallisensaatio Whispered. Yhtyeen tuorein levy ”Metsutan – Songs of the Void” pyörähti komeasti Suomen virallisen albumilistan sijalla #9 ja keikkailipa bändi viime syksynä ahkeraan niin kotimaassa kuin Briteissäkin. Ensi kuussa yhtye on suuntaamassa erikoiskeikalle Israeliin, mutta ennen kyseistä vetoa yhtye soittaa tammikuun ainoan keikkansa Katseessa. Luvassa vauhtia ja vaarallisia samurai-tilanteita!

Katso viikonlopun aikataulut alta:

PERJANTAI 20.1.2017 – 1. päivä
19:30 ovet
20:15 Unborn Generation
21:15 King Satan
22:15 One Morning Left
23:15 Carnalation
00:30 Arion

LAUANTAI 21.1.2017 – 2. päivä
19:30 ovet
20:15 Multishiva
21:15 Vorna
22:15 Mørket
23:15 Church Of Void
00:30 Whispered

Nem Agency & JYRMY present:

JKL Metal Festival
20.-21.1.2017
Katse, Jyväskylä

Liput myy Liveto.

Tapahtuman virallinen Facebook-sivu:
www.facebook.com/jklmetalfestival

www.nem.fi
www.jyrmy.org
www.katse.bar
www.liveto.fi/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here