Graveyard Shifters – High Heels & Broken Bones (2015)

[three_fourth]Viime lokakuussa julkaistu Graveyard Shiftersin “Brainwashed By Moonshine” (EP) sai Metalliluolan arviossa positiivisen vastaanoton. Yllättäen jo tässä vaiheessa bändi tarjoilee ensimmäisen täyspitkänsä nimeltään ”High Heels & Broken Bones”. Loistavasti nimetyn albumin tyylisuunta ei tuo yllätyksiä, vaan yhtye jatkaa omalla rosoisen crossoverin, rockin, hevin ja punkin yhdistelmällään, josta ei omaleimaisuutta puutu.

Keravalaisviisikon esikois-EP nosti aikanaan odotuksia ja tämä uutukainen ei ainakaan petä intensiteetissä. Vaihde tuntuu siirtyneen vielä astetta ylemmäs ensimmäisten biisien kulkiessa jopa raivokkaalla punk-otteella eteenpäin. Tempo ei juuri hellitä myöhemminkään, vaikka eri sävyjäkin alkaa biisien vaihtuessa löytymään enemmän. Laulussa J. Matilainen huutaa raivolla ja voimalla, joka jälleen saa nostamaan nyrkin pystyyn. Kotimaan kielellä laulettua osuutta ei ole nytkään unohdettu ja kappalemateriaali on pääasiassa tasaista suorittamista. ”Firestarter” ei suinkaan ole cover-versio Prodigyn hitistä, vaan Graveyard Shiftersin aivan oma liekinheitin. Biisi nousee levyn parhaimmistoon. Alussa Zeppelin-melodioilla leikittelevä ”Beerserker” käy sekin hyvästä esimerkistä albumin maailmaan sisältäen varsin erilaista otetta paikoitellen.

Koko levyllä on mittaa vain 28 minuuttia ja nopeasti aika vierähtää. Graveyard Shifters jatkaa siis vankkumattomalla tyylillään, joka varmasti joko vihastuttaa tai ihastuttaa keskitien kulkijoiden sijasta. Ehkä seuraavalla levyllä sitä kokeilevampaa linjaa voisi olla vielä enemmän, muutamassa kohdassa sen verran lupaavasti melodisempaa tulkintaa nimittäin väläytellään.

8 / 10

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

graveyard-shifters-high-heels-and-the-broken-bones_hi_reso

1.High Heels & Broken Bones
2.Tearvomitor
3.Buy Low, Sell High
4.Love On The Rocks
5.Bender
6.Pocket Puppet Show
7.Firestarter
8.Doomsdaydreaming
9.Beerserker
10.Kyynelyökkönen[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.