Event Relentless – Under Ice EP (2017)

Melodista metallia tarjoileva Juho Raidan perustama Event Relentless saapuu Porista ja historiaa yhtyeellä on takana neljä vuotta. Käsittelyssä on yhtyeen uran toinen EP, helmikuussa julkaistu ”Under Ice”. Melodisuuden vastapainoksi tarjoillaan varttitunti lievää progressiivisuutta, joka tukee kokonaisuutta sopivissa annoksissa hyvin. Joissain kuvauksissa esiintyvää death metallia keitoksessa ei satunnaisia vokaaliärjähtelyitä lukuunottamatta ole juuri havaittavissa.

Kokemusta liveympyröistä löytyy ja bändi on tehnyt keikkaa Itä-blokin maita myöten. Musiikillisesti Event Relentless osaakin asiansa vähintäänkin tyydyttävästi. Kosketinsoitinsoundissa on positiivisella tavalla 1990-luvun retrotunnelmaa ja kitaroisa jykevyyttä, tempon pysyessä samalla tiukkana. Mieleen tulee useassa kohtaa uudempi Amorphis, joskin melodiat ovat selvästi perinteisempiä.

Raidan laulu muistuttaa ulosanniltaan myös Amorphisin Joutsenta ja Koskista, mutta vokaalit eivät vakuuta lainkaan samalla tavalla. Laululinjat tuntuvat poukkoilevan mihin sattuu ja ne on lisäksi miksattu aivan liian alas. Välillä kokeillaan raskaampaa rutistusta, joka ei sekään toimi yhtään paremmin. Tuntuu kuin vokaalit olisi viime hetkellä liimattu instrumentaaleina loppuun hiottujen kappaleiden päälle. Tämä ryöstää voimaa biiseistä, joissa on hetkittäin erittäin hyvää ja kekseliästä poljentoa. Myös tuotanto on kohdallaan, joten tältä pohjalta vokaaliosaston puutteista huolimatta ja huippukappaleidenkin puuttuessa, potentiaalia selvästi löytyy.

Lahjakkuutta ja posiitiivisella tavalla nostalgiaa tarjoileville porilaisille jatkossa suosituksena lauluosaston ruuvaus terävämpään kuntoon sekä pientä viilausta sovituksiin, ja ennuste tulevaisuuden osalta paranee huomattavasti.

2½/5

Ville Krannila

1.Under Ice
2.Emotionless
3.Before Angel Falls

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here