Electric Deathbeat – Dead Echo Paranoia (2015)

MAINOS:[three_fourth]Electric Deathbeat on nelihenkinen metallibändi, joka sai alkunsa vuonna 2011 yhden miehen projektista. Muutamia vuosia myöhemmin tämänhetkinen kokoonpano näki päivänvalon. Bändi soittaa teollista heviä, johon on yhdistelty goottivaikutteita sekä death metallia. Tämän vuoden heinäkuussa julkaistiin käsittelyssä oleva yhtyeen debyyttialbumi “Dead Echo Paranoia”.

Albumi kuulostaa juuri siltä, mitä voisi näin nimetyltä bändiltä odottaa. Mielenkiinnolla kuuntelun jälkeen jää odottamaan yhtyeen seuraavaa askelta ja kehittymistä. Levyltä löytyy muutamia hienoja tuotoksia, näistä ensimmäisenä esimerkkinä kolmas kappale “Coal Dust Tears,” joka tartuttaa erinomaisella kitarasoundilla heti alkumetreiltä. Myös synarallatukset ja rumputykitykset sopivat tähän biisiin erittäin hienosti. Puhtaimmat lauluosuudet hieman sen sijaan olisivat vaatineet hiomista.

Albumin seitsemäs kappale “Oceans Above, Haven Below” täytyy myös nostaa levyn parhaimmistoon. Tämä biisi on mielestäni niitä, joiden kautta livekeikoilla yleisö saadaan varmasti innostumaan. Ja samaan ryhmään laitetaan levyn “korvamato” “Cut ‘Em Ropes,” joka kiitos läpileikkaavien synapimputusten jää tehokkaasti soimaan päähän. Lopuksi albumin päättävä “End Of Horizon” tarjoilee hieman Sentenced- tyyliä alussa ja on jossain määrin levyn rauhallisimpia kappaleita. Se päättää levyn asiallisesti, mutta silti tyylilleen uskollisesti.

Yhteenvetona voisi todeta, että ”Dead Echo Paranoia” on varsin vakuuttava tuotos debyyttialbumiksi. Toki parannettavaa jää ja myös kokemuksen myötä alkavat varmasti soundit löytyä paremmin kohdilleen. Itseäni ehkä eniten häiritsivät joissain kappaleissa puhtaammat lauluosuudet. Kokonaisuudessaan sovitukset kuitenkin toimivat, ja hienoja kappaleita sekä tarttuvia koukkuja löytääkin lisää useamman kuuntelukerran myötä. 47 minuuttia on pieni hetki ihmisen elämästä, joten suosittelen tämän genren kuuntelijoiden käyttävän sen vajaan tunnin ja pyörittävän tämän levyn läpi. Monet faneista löytävät varmasti joukosta biisin jos toisenkin, joiden parissa fiilistellä.

7½ / 10

Jarno Kärnä

[/three_fourth] [one_fourth_last]

electricdeathbeat

1. A Parade For Fools
2. Death Beats The Tainted
3. Coal Dust Tears
4. Incantation Code Nr.6
5. Sister Sin
6. Dead Echo Paranoia
7. Oceans Above, Haven Below
8. Cut ‘Em Ropes
9. With A Poisonous Kiss
10. X-Stacy In Chains
11. End Of Horizon[/one_fourth_last]

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.