Dreamtale – Seventhian…Memories of Time (2016)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja

[three_fourth]Kotimaisen power metallin pioneereihin lukeutuva Dreamtale on kulkenut jo kunnioitettavan 18 vuoden taipaleen käyden samalla läpi lukuisia miehistönvaihdoksia. Yhtyeen uusin teos pitää sisällään kaksi levyä, ja kantaa nimeä ”Seventhian.. Memories of Time”. Tupla-albumin ensimmäinen osa sisältää 12 kappaletta uutta musiikkia, ja toinen osa kahdeksan uudelleen äänitettyä siivua.

”Seventhian” on soitannaltaan tasavarmaa Dreamtalea alusta loppuun. Toimivat riffit ja tasainen rumpujen nakuttelu lyövät rytmiä yhtyeelle ominaisille varsin koukuttaville melodioille. Täytyy nostaa hattua bändin sävellystyölle, sillä tuskin kovinkaan moni orkesteri onnistuu tuottamaan tarttuvia power-kappaleita levy toisensa jälkeen, ja vieläpä sortumatta kertakäyttöisyyteen.

Laulaja Erkki Seppäsen ulosanti jakaa varmasti mielipiteitä. Miehen persoonallinen ääni ei ole missään tapauksessa metallimaailman vakuuttavimpia saati voimakkaampia, mutta jotain hienoa kaikua siinä on. Ja mikä parasta – se sopii Dreamtalen musiikkiin kuin silinteri sialle. Itse kuulun vahvasti miehen fanikuntaan, eikä vokaaleissa ole valittamista tälläkään kertaa. Laulu lähtee paitsi kirkkaasti ja tunteella, myös selkeästi, jolloin sanoitusten seuraaminen on helppoa ja miellyttävää.

Kappaleista pahimmiksi korvamadoiksi muodostuvat vastustamattomasti eteenpäin rullaavat ”October Is Mine” sekä ”Greenback Hunter”. Heikkoja kappaleita levyllä ei juuri ole, mutta tietynlainen tasapaksuus alkaa puuduttaa jo muutaman kuuntelukerran jälkeen. Edellisen, erinomaisen ”World Changed Forever”- levyn todelliset timanttibiisit loistavat poissolollaan. Hienoja ideoita on useampi säkillinen, mutta näistä koostettu tiiviimpi, ehkäpä 9-10 kappaleen napakka paketti olisi toiminut aavistuksen paremmin.  Ja tästä päästäänkin kätevällä aasinsillalla kakkoslevyyn: Miksi? En muista kuulleeni montaakaan uudelleenlämmitettyä teosta, joka toimisi paremmin kuin alkuperäinen. Apulannan legendaarisesta debyytistä uudelleenversioitu ”Revenge Of The A.L. People” lienee ainut. “Seventhian …Memories of Time” sisältää siis hieman tiivistämisen varaa omaavan ykköskiekon lisäksi vielä täyden satsin uudelleenlevytyksiä. Ehkäpä tämä on suunnattu sitten tosifaneille tai myöhäisherännäisille. Itse en näe tälle tarvetta enkä funktiota, vaan tulkitsen sen lähinnä levyn täytteeksi.

Tuoreella materiaalillaan Dreamtale osoittaa kuitenkin olevansa edelleen varsin relevantti yhtye, eikä ”Seventhian” kalpene lainkaan tämän päivän laaja-alaisessa powerhumpan tarjonnassa.

7/10

Markus Salmela

[/three_fourth] [one_fourth_last]

CD1 SEVENTHIAN
Dreality
For Our Future
October Is Mine
Picnic Inferno
Cabal Toyboy
True Life
Reality Reborn
Fusion Illusion
Names On The Wall
Greenback Hunter
Moral Messiah
Embrace My Scars

CD2 MEMORIES OF TIME
Refuge From Reality
Call Of The Wild
Angel’s Eyes
Two Hundred Men
My Only Wish
World’s Child
Take What The Heavens Create
Firebird[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän