Dead End Irony – Into The Void EP (2018)

Imatralta saapuva Dead End Irony soittaa NWOBHM ja Power–vaikutteista metallia modernilla kosketuksella. Vuonna 2015 saatiin ilmoille tuolloin jo viisi vuotta kasassa olleen yhtyeen debyytti ”Wounds That Never Heal” ja nyt kolme vuotta myöhemmin vuorossa on jatkoa ”Into The Void” EP:n muodossa.

Välissä on ehtinyt tapahtua miehistömuutoksia laulaja Riku Kamusen sekä kitaristi Mika Kauppisen jäätyä sivuun. Vokaaleihin palasi yhtyeen alkuperäinen vokalisti Valtteri Backman ja uudeksi kitaristiksi löytyi Kristian Valkama. Backman on ääniteknikkona vastannut levyn tuotannosta, ja masterointi on suoritettu maineikkaalla Anssi Kipon studiolla Lappeenrannassa. Välivuosina on haettu lisäpontta bändikilpailuista ja saatu kohtalaisesti radiosoittoa.

Debyytillään yhtye harhaili vielä sovituksissaan pahasti ja soundipuolella oli reilusti kehittämistä. ”Into The Voidilla” yhtye on saanut ryhtiä tekemiseensä, vaikka korjausliikkeille on edelleen tarvetta. Avauskappale ”Through With You” iskee kehiin EP:n selvästi parhaimman esityksen. Kitaraharmoniat lainaavat tyylikkäästi Iron Maidenia ja tunnelma mukailee erityisesti brittilegendan 1990-luvun Blaze Bayleyn unohdettuja vuosia sekä seuraavan vuosikymmenen alkua. Myös kitarasoolossa on vahva perinteisen metallin ote.

Jatkossa ote säilyy yllättävän hyvänä, vaikka sovitukselliset ratkaisut ovat jossain määrin kuluneita. Tuotantopuolella kitaroiden osalta soundi on kunnossa, mutta rummut ja vokaalit olisivat edelleen tarvinneet voimakkuutta. Erityisesti Jori Kauppisen hyvin sisään soittamat rummut kuulostavat turhan suttuiselta. Backmanin aksentti toisinaan kuuluu, mutta hänen esityksessään on aitoa intoa, joka korvaa näitä puutteita.

Dead End Irony on varteenotettava yhtye, joka tekee sitä mihin harva kotimaisessa metalliskenessä uskaltaa tarttua. Bändi on myös kehittynyt edellisestä julkaisusta. Laatuvaatimukset ovat vain samassa suhteessa erittäin kovat, ja niihin yltääkseen bändi tarvitsee vielä hiukan lisää aikaa sekä sävellystaitojen hiomista.

3+/5

Ville Krannila

1.Through With You
2.Anger & Violence
3.Farewell
4.Into The Void

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here