Crimson Day julkaisee jälleen uuden singlen ja videon

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
MAINOS:crimson day

Vuosi sitten debyyttilevynsä ”Order Of The Shadows” julkaissut tamperelainen heavy metal -yhtye Crimson Day tarjoaa jälleen uutta materiaalia kuultavaksi. Elokuussa ilmestynyt ”Beasts of Prey” -single saa seuraajan ”My Last Rites” -kappaleesta, josta on niin ikään kuvattu myös video. Molemmat biisit antavat esimakua tulevasta kakkoslevystä, jonka parissa yhtye parhaillaan puurtaa.

Kappaleen säveltäjä ja kitaristi Ari kertoo biisin synnystä:

”My Last Ritesin” riffit syntyivät aivan sattumalta, kun rumpali Tuomaksen kanssa jammailtiin jotain vähän erilaista mitä debyytin biisit olivat. Jamiriffit muotoutuivat aggressiiviseksi ja aika raskaaksi old school -rässistä lainailevaksi ralliksi. Muutaman tunnin pyörittelyn ja rumpusoftan kanssa runkkailun jälkeen biisi olikin sävellykseltään valmis.

Sanoitukset kertovat päihdeongelmaisesta ihmisrauniosta, joka on toistuvasti hävinnyt taistelunsa elämästään addiktiolleen. Lopulta kappaleen päähenkilö turvautuu ns. 9mm Buranaan viimeisenä ratkaisunaan. Vaikka asia onkin paljon käsitelty varsinkin metallimusiikissa, on aihe silti edelleen valitettavan totta tämän päivän yhteiskunnassa.

Laulaja Lassi täydentää kappaleen taustoja:

Biisin piti alun perin olla ainoa sinkku, mitä tänä vuonna julkaisemme. Päätimme kuitenkin julkaista aiemmin jo ”Beasts of Preyn” ja jättää tämän rallin loppuvuodelle. Mielestäni ajankohta tällaiselle synkähkölle ja raskaalle biisille on näin syksyllä parempi, kun muutenkin masentaa ja vituttaa. Luotamme siihen, että kuulijat ja videon katsojat tykkäävät myös tällaisesta raskaammasta Crimson Day -materiaalista. Kappaleen intron ja outron kanssa kävi sinänsä hauskasti, että tartuin melodiaan biisin soolossa. Pyörittelin sitä kotona pianolla ja alkuperäinen tarkoitus oli vetää se myös pianolla biisin alkuun. Studiossa tapailin melodiaa kanttori Kulomaalle akustisella kepillä ja jossain vaiheessa kaikki kokivat valaistuksen. Intro päätyikin akustisella kitaralla soitettuna nauhalle sellaisena kuin sen nyt kuulemme.

Videosta sen verran, että tällä kertaa meillä oli käytössä ihan osaava kuvaaja sekä kalustoa ja tämä näkyy myös lopputuloksessa. Videon idea syntyi ohjaaja Jyrin, Arin ja meikäläisen brainstorm-sessiosta muutamaa viikkoa ennen kuvauksia. Rantalan Heli tuli messiin näyttelemään vaimoa ja jumalauta että oli hauskaa! Liekkikohdissa meinasi tulla hätä käteen, kun liekit olivatkin odotettua kuumempia, mutta selvisimme ilman pahempia palovammoja ja saatiin siistiä kuvaa kuten videolta näkyy. Suuret kiitokset siis ohjaajallemme Jyri Hiltuselle ja “vaimolle” Heli Rantalalle.

”My Last Rites” -video katsottavissa alta:

Crimson Day keikalla Tampereella TipTopissa 5.11. ja Seinäjoella Varttibaarissa 20.1.17

KOKOONPANO
Lassi – laulu
Ari – kitara
Jesse L. – kitara
Jesse K. – basso
Tuomas – rummut

DISKOGRAFIA
S/T EP (2013)
Order of the Shadows (Iron Shield Records 2015)
Beasts of Prey single (2016)
My Last Rites single (2016)

https://www.facebook.com/crimson.day.band?fref=ts
http://www.crimsonday.com/

Profiili | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.