Bestiality – Stuck In Bestial Vision EP (2014)

MAINOS:[three_fourth]

Puolalainen Bestiality vie meidät vahvasti aikamatkalle 1980-luvun puoliväliin ja alkukantaisen thrash metallin alkulähteille ensimmäisellä EP:llään. Homma on sisäistetty imagoa myöten hyvin. Jäsenet poseeraavat takakannessa piikkirannekkeiden sojottaessa, väärinpäin seisovat ristit kourassa ja verimaljoista juoden. Yhtyeessä vaikuttaa sellaisia nimimerkkejä kuten Galin Soulreaper ja Tom Cultcommander.

Musiikin osalta vanhat Sodomit ja Kreatorit on kuunneltu ja mukaan on lisätty ripaus mustaa metallia. Mikäli Sodomin ”First Sign Of Evil” ja Kreatorin ”Endless Pain” ovat levyhyllysi kunniapaikalla, voi Bestiality tarjota jotain hyvin mieluista. Bändi kiskoo nopeatempoista mustaa thrashiaan vimmalla ja tarkkuudella. Soundit ovat jonkin verran pölyiset esikuviaan kunnioittaen, ja kappalemateriaalista löytyy ”Raped By The Devilin” ja ”Blood Red Like Sodomyn” kaltaisia tappokoneita. Onpa bändi versioinut Bathoryn legendaarisen debyyttialbumin avausraidan ”Hades” eikä sekään hassummalta kuulosta.

EP kestää puoli tuntia, mikä näin intensiivisessä paahdossa on maksimimitta. Tuotantopuoli voisi olla hieman terävämpi, mutta isosta puutteesta ei ole kysymys. Rummut on tuotettu sisään turhan pahvisesti, joskin Vit Argosin raivokas paukutus paikkaa tässä kohdin soundimaailman puutteita mukavasti. Vasta kaksi vuotta toiminnassa olleeksi bändiksi Bestialityn yhteissoitto pelaa erittäin hyvin ja vokalistilla on niin ikään homma hallussa.

Mikään genren klassikko ”Stuck In Bestial Vision” ei ole, mutta Bestialityn nostalgiamatkan tekee kuitenkin mielellään ja bändillä on kiistatta potentiaalia nousta vielä ylemmälle tasolle.

3½/ 5

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

a3524544048_10

1.Ode To The Head/Tales From The Crypt
2.Mortalist
3.Raped By The Devil
4.Crucified
5.Hades
6.Visions Of Doom
7.Blood Red Like Sodomy
8.Way Of The Cross
9. Ritual Genocide[/one_fourth_last]

Profiili | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.