Aurea Mentis – The Path EP (2018)

Lahtelainen Aurea Mentis noudattaa tuoreella ”The Path” -EP:llään melodisen ja klassisen heavy metallin perinteistä kaavaa. Mukaan on sotkettu – onneksi – myös hard rock –elementtejä, ja näin vältytään tyylilajin nykypäivän ominaiselta sieluttomuuden karikolta. Neljä kappaletta ja 18 minuuttia kuluvat varsin nopeasti yhtyeen ladatessa näennäisen yksinkertaisiin sovituksiin riittävästi mutkia ja kaarteita kuuntelijan mielenkiinnon ylläpitämiseksi.

Laulaja Antti Lehtinen omaa kotimaisten hard rock –tähtien kuten Shiraz Lanen ja Santa Cruzin keulamiesten veroisen äänen lisätyllä tervetulleella aggressiivisemmalla tyylitajulla. Erityismaininnan ansaitsee myös basisti Riku Levasmaa, joka pitää kappaleita kitaristien takana kasassa mainiosti. Hypnoottisen riffin kantamana etukäteen lyriikkavideonakin ilmestynyt nimikappale siivittää itsensä kohokohdaksi, mutta biisit ovat kautta linjan laadukkaita.

Yhtyeen soisi kernaasti siirtyvän vielä raskaammille vesille ja joissain kohdissa tuntuu kuin aavistus pidäteltäisiin, kun tulisi syöksyä sotaan selvästi rohkeammin. Joka tapauksessa on mukavaa huomata Suomen Chicagosta löytyvän raskaan musiikin kotimaiseen kenttään duurisävyjäkin erittäin hyvällä otteella ja kyseessä on alkaneen vuoden parasta EP-antia.

4-/5

Ville Krannila

1.Drown In Gold
2.Human Stain
3.The End of Slavery
4.The Path

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here