Aurea Mentis – Captain Jack EP (2020)

Lahtelainen Aurea Mentis päästi ilmoille kesäkuun alkupuolella ”Trail Of Redemption”-nimisen singlen. Tuon biisin myötä myös bändin uusi ”Captain Jack”-EP on julkaistu kokonaisuudessaan. Monipuolista heavy metallin ja hard rockin seosta veivaavan ryhmän diskografiasta löytyy aiempia merkintöjä kahden EP:n verran.

Uusi EP sisältää neljä biisiä, jotka julkaistiin yksi kerrallaan viime kesäkuusta alkaen. Nelikon avausraita ”Wreak Havoc” on rouhealla riffillä käynnistyvä vauhtipala, joka herättää tehokkaasti kuulijan mielenkiinnon. Biisin kertosäe rullaa mallikkaasti ja se jää helposti mieleen. Toisena kuultava ”Pandemonium” ei petä sekään. Sen melodisuus, niin laulun kuin myös musiikin osalta, on onnistunutta ja kappale jää edeltäjänsä tavoin hyvin mieleen.

Nimikkosävellys ”Captain Jack” marssitettiin esiin näyttävän ja hieman kieli poskessa väännetyn videon kera. Merirosvoaiheinen biisi käy rohkeasti ryöstöreissulla samoilla vesillä missä esimerkiksi Alestorm seilaa, mutta plagiointiin ei sentään ole lähdetty.

Julkaisun todellinen helmi on upea päätösraita ”Trail To Redemption”. Hiihtäjälegenda Mika Myllylälle omistettu yli kuusiminuuttinen kappale on samalla kaihoisa, raskas kuin eeppinen. Biisi on bändin uran tähän mennessä kovin yksittäinen suoritus ja mitä parhain vaihtoehto levyn päätösnäytökseksi.

Aurea Mentis onnistuu jälleen ja ”Captain Jack” on laadukasta jatkoa vuonna 2018 ilmestyneen ”The Pathin” jatkoksi. Mikäli tämä lahtelaispumppu ei ole vielä tuttu, kannattaa äijien uusin näyttö ottaa haltuun.

4/5

Miika Manninen

1. Wreak Havoc
2. Pandemonium
3. Captain Jack
4. Trail To Redemption

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here